Abusos sexuals
Societat  /  Successos 25/02/2022

Dimiteix un tinent d'alcalde de Santa Susanna per una violació

La Fiscalia demana 8 anys de presó per a Josep Lluís Mulero per haver violat una treballadora de la seva empresa el 2018

N.V.
3 min
Josep Lluís Mulero, el tinent d'alcalde de Santa Susanna acusat d'abusar sexualment d'una treballadora

BarcelonaL'Ajuntament de Santa Susanna, al Maresme, ha publicat aquest divendres a les xarxes socials que el tercer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Lluís Mulero, del grup municipal Ara i Sempre Santa Susanna-Junts per Catalunya, AiS-Junts, ha presentat la dimissió. La renúncia "per motius personals" ha estat acceptada per l'alcalde i arriba l'endemà que El Periódico fes públic que la Fiscalia demana 8 anys de presó per a Mulero, a qui acusa d'un delicte d'abús sexual.

El fins ara regidor i cap de la policia de Santa Susanna haurà de comparèixer en les pròximes setmanes a l'Audiència de Madrid. En el seu escrit de conclusions el fiscal considera que el 2018 Mulero hauria violat una noia de 24 anys a qui va contractar com a teleoperadora per a la seva empresa de serveis funeraris.

Després d'escoltar i investigar les parts, la Fiscalia creu que l'home va enganyar la noia per fer un viatge a Madrid, on hauria comès els abusos. "La va informar que havia de viatjar amb ell per fer un curs de formació, juntament amb altres persones, sabent que no hi hauria més empleats en el viatge i que ni tan sols s'impartiria el citat curs de formació", explica el fiscal. Mulero hauria reservat una única habitació per a tots dos amb l'únic objectiu, diu la Fiscalia, de "satisfer el seu insistint libidinós".

Segons l'escrit del ministeri públic, després de sopar i prendre una copa la noia va començar a trobar-se malament. Va patir marejos, son sobtada i, fins i tot, el fiscal descriu que va vomitar durant la tornada a l'hotel. Un cop allà, Mulero hauria aprofitat per cometre els abusos -que la Fiscalia detalla a bastament- sense que ella pogués impedir-ho, malgrat intentar-ho i ser conscient de la situació.

El Periódico també explica que l'endemà dels fets, un cop a Barcelona, la noia va explicar a un centre sanitari que havia patit una "agressió sexual" i el metge li va aconsellar que interposés una denúncia, cosa que va fer. Un jutjat de Madrid es va fer càrrec de la investigació i va ordenar analitzar algunes peces de roba de la jove. Per això el cas es jutjarà a l'Audiència de Madrid.

La Fiscalia considera que l'acusat va cometre un delicte d'abús sexual i per això demana 8 anys de presó i 6 de llibertat vigilada, una indemnització de 12.000 euros per a la víctima en concepte de danys i una ordre d'allunyament per a Mulero durant 10 anys. El ministeri públic ho qualifica d'abús perquè, tot i la descripció dels fets, no creu que es compleixi el requisit de violència que marca el codi penal per parlar d’agressió sexual. Té en compte que la noia no s'hi va oposar frontalment perquè estava en un "estat d'inconsciència". De fet, al seu escrit la fiscalia subratlla que l'acusat s'hauria "aprofitat" d’aquest estat per abusar d'ella.

Segons va avançar El Periódico, durant la fase d'instrucció del cas l'home va negar aquesta versió i va assegurar que sí que es va fer un curset de formació a Madrid i que la relació sexual va ser consentida.

L'Ajuntament desconeixia la causa

Segons recull l'ACN de fonts municipals, l'Ajuntament de Santa Susanna desconeixia que Mulero estigués sent investigat per aquest cas. El consistori ha emès un breu comunicat on informa que l'alcalde ha acceptat la dimissió de Mulero, fins ara regidor de Seguretat i Mobilitat per AiS-Junts. "El regidor ha pres aquesta decisió per poder fer front a una qüestió judicial que té pendent i que no té res a veure amb la seva activitat a l'Ajuntament de Santa Susanna", ha apuntat el consistori. Per la seva banda, l'alcalde ha agraït al regidor la seva tasca al municipi.

stats