Successos
Societat Successos 19/05/2023

Primer dia de cerca de Levi Davis a les aigües del Port: sense rastre del desaparegut

Els Mossos han desplegat un dispositiu marítim durarà diversos dies

2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han activat un dispositiu de cerca al port de Barcelona a la recerca de pistes sobre la desaparició de Levi Davis, el jugador de rugbi anglès que va ser vist per últim cop el 29 d'octubre de l'any passat en una zona de bars de la Rambla. La investigació de la policia catalana continua oberta set mesos després, i una de les hipòtesis que ha pres més força en les darreres setmanes és que Davis morís ofegat a les aigües del port de Barcelona unes hores després de ser al Hard Rock Cafè. Al port, de fet, és on van trobar el seu passaport.

Segons fonts consultades per l'ARA, aquest dijous al matí els Mossos han posat en marxa un operatiu per intentar seguir el rastre del jugador de rugbi al port. Per fer-ho, s'han activat la unitat subaquàtica i la policia marítima, que han pentinat el fons marítim. La tasca policial, però, també ha sigut sobre terra, cercant indicis (com roba o pertinences del jugador de rugbi) als espigons i en zones d'accés complicat. El dispositiu, segons fonts properes, ha començat a primera hora i ha acabat el migdia sense trobar el cos del desaparegut. La cerca, però, continuarà demà. De moment, segons fonts consultades, no ha aparegut cap nou indici.

Una de les principals evidències que reforcen la hipòtesi que Davis caigués a l'aigua és un avís que va arribar la mateixa nit que va desaparèixer. A les 6.30 h del 30 d'octubre, el capità d'un creuer italià es va comunicar amb el port per avisar que li havia semblat veure un home a l'aigua. Es van activar la policia marítima i la Guàrdia Civil, que van registrar la zona però no van trobar res. Es va llançar una armilla salvavides, però ningú la va agafar. També van comprovar que no faltés cap passatger del creuer. En les hores posteriors, segons fonts policials, es va pentinar el fons marítim sense resultats.

La feina dels Mossos, amb tot, ha continuat. Segons fonts de l'entorn familiar de Davis, quatre tripulants del vaixell van confirmar haver vist un home a l'aigua el dia dels fets. A més, un va dir que demanava ajuda en anglès i un altre que portava una samarreta blanca, del mateix color que la que duia el jugador de rugbi anglès el dia anterior, l'últim que el van veure amb vida.

Evolució

Segons fonts policials, en un inici la investigació de la desaparició de Davis la va assumir la unitat d'investigació de Ciutat Vella, que va fer les primeres gestions. Després, va passar a l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona per si darrere de la desaparició hi podia haver un fet criminal. Tot i això, la línia d'investigació ha conduït els Mossos cap a una possible mort accidental. De fet, els detectius privats contractats per la família van mantenir en tot moment que Davis havia sigut segrestat per una banda de gàngsters britànics i que l'estaven extorsionant amb un vídeo de contingut sexual. La investigació dels Mossos, però, no va en aquest sentit. La principal hipòtesi a hores d'ara és que la desaparició va ser accidental i el jove va caure al mar. La troballa del seu passaport i l'avís del creuer italià donen força a aquesta tesi.

stats