Successos
Societat Successos 19/04/2023

Pren força la hipòtesi que Levi Davis va morir ofegat al port de Barcelona

El capità d'un creuer italià va avisar que hi havia un home a l'aigua la mateixa nit que va desaparèixer el jugador de rugbi

2 min
Levi Davis en un imatge d'arxiu

BarcelonaAquest dimecres fa 171 dies que van veure per última vegada Levi Davis, un jugador de rugbi anglès que va desaparèixer el 30 d'octubre a Barcelona. Va arribar sol en un ferri que venia d'Eivissa, i després de fer una ruta pels bars de la Rambla, no el van veure més. Durant aquests mesos, han sigut moltes les hipòtesis sobre el seu parador. Primer, els detectius privats contractats per la família van apuntar que l'havien segrestat uns gàngsters britànics, després que podria haver escapat per por que difonguessin un vídeo seu de caràcter sexual. Ell mateix va publicar un vídeo abans de desaparèixer dient que l'havien violat i extorsionat. "La meva vida corre perill", afirmava. Les proves recollides pels Mossos d'Esquadra, però, apunten cap a una altra banda: Levi Davis podria haver mort ofegat al port de Barcelona la mateixa nit que va desaparèixer.

Aquest dimecres, la seva mare, la Julie, ha tornat a Barcelona per reunir-se amb la policia. Ha anat venint amb els mesos i ha recorregut més d'una vegada la Rambla amunt i avall a la recerca del seu fill. El van veure per últim cop al Hard Rock Cafè, segons confirma una càmera de seguretat, i van trobar el seu passaport al port de Barcelona. La Julie no en sabia gaire més, només que el Levi va marxar d'Eivissa, on estava amb un amic, sense avisar. L'entorn familiar, però, apunta que els Mossos els han donat informacions rellevants. Una és que el seu mòbil va donar senyal per última vegada la matinada del 30 d'octubre a una torre telefònica al port, l'última abans d'arribar el mar, gairebé al costat del passaport. Fins ara tot apuntava que l'últim senyal era de l'estació de Sants, però la investigació ha fet un gir. Ara pren més importància que mai un avís d'un creuer italià la mateixa matinada en què el noi va desaparèixer.

A les 6.30 hores del matí, el capità del vaixell es va comunicar amb el port per avisar que li havia semblat veure un home a l'aigua. Es va activar la policia marítima i la Guàrdia Civil, van registrar la zona i no van trobar res. Es va llançar una armilla salvavides, però ningú la va agafar. També van comprovar que no faltés cap passatger del creuer, i la cosa va quedar aquí. La feina dels Mossos, però, ha continuat. Segons fonts de l'entorn familiar, quatre tripulants del vaixell van confirmar haver vist un home a l'aigua. A més, un va dir que demanava ajuda en anglès i un altre que portava una samarreta blanca, del mateix color que la que duia en Levi el darrer dia que el van veure en vida. Ara, segons les mateixes fonts, tot està a l'espera que s'autoritzi una recerca sota l'aigua i en altres zones del port per buscar el cos d'en Levi. Fonts policials, però, insisteixen que en la desaparició de Levi Davis totes les hipòtesis encara estan obertes.

stats