Encastament i persecució de pel·lícula al mig del carrer de Sants

Els Mossos busquen els lladres, que han robat un botí d'uns 60.000 euros i han fugit en un altre cotxe

2 min
L'encastament de la botiga de telefonia, al carrer de Sants

BarcelonaNomés havia passat una hora del toc de queda quan, a les dues de la matinada, la Patricia i l’Eduardo han rebut un avís al mòbil. “És un ensurt i al mateix temps et penses que és una broma”, diu ella sobre l'alerta rebuda perquè un cotxe s’acabava d’encastar a la botiga de tecnologia New Cash Tecnology, que regenten des de fa tres anys al carrer de Sants. “Hem vist a les imatges com s’estampa el Volkswagen Passat i surten ràpidament del cotxe encaputxats. S’han emportat sobretot mòbils, per un valor d’uns 50 o 60.000 euros”, afirma. Més o menys el mateix que el que ja li van robar en un episodi idèntic el mes de febrer passat. 

L’Eduardo i la Patrícia expliquen que llavors l’asseguradora no els hi va tornar tot, però arran de l’episodi van canviar la pòlissa i ara ho tenen “tot cobert”, expliquen darrere del taulell, amb la botiga sense porta d’entrada, plena de vidres a terra i amb les prestatgeries buides. Els lladres han fet servir el Passat blanc per entrar a la botiga i un BMW negre per fugir, informen fonts policials. L'ARA ha pogut capturar, de matinada, la imatge del primer cotxe abans de ser retirat. La policia ha arribat just quan el cotxe negre fugia, quatre minuts després de l’encastament, i l’han perseguit fins a Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Els Mossos han obert una investigació per trobar els autors dels fets. 

Un "respecte nul" per la vida durant la fugida

Durant la fugida, “els lladres han mostrat un respecte nul per la vida. Han arribat a altes velocitats, s'han saltat semàfors i han agafat rotondes contra direcció”, expliquen a l’ARA fonts policials. El mes de novembre passat hi va haver un altre encastament en una botiga de fotografia de la ronda Universitat i un altre en un Media Markt que tot just acabava d’obrir a Sabadell, segons va explicar Crónica Global. A la mateixa ciutat, un mes abans ja s'havia produït una persecució arran d’un altre succés a una nau industrial també d’electrònica, va informar El Taquígrafo. Una botiga de criptomonedes i una altra de roba de luxe han patit episodis similars recentment. Tot i que la policia va desarticular al febrer una banda que s'hi dedicava, la pràctica segueix vigent a Barcelona i l'àrea metropolitana. 

stats