Successos
Societat Successos 28/10/2022

Un cotxe a la fuga, cocaïna per la finestra i quatre mossos ferits

Els agents estan fora de perill i els dos acusats passaran a disposició judicial en les pròximes hores

3 min
Imatge del final de la persecució policial a Barcelona

BarcelonaAquest dijous diversos veïns de Barcelona van tenir la sensació d'estar vivint a San Andreas, la realitat paral·lela del Grand theft auto, el videojoc de delinqüència i persecucions policials. A la tarda una unitat dels Mossos d'Esquadra de prevenció de robatoris violents estava patrullant de paisà pel barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, i van detectar una parella que estava carregant dues maletes sospitoses en un cotxe, un Audi de color negre. Van demanar reforços i dos agents motoritzats van ordenar al cotxe que s'aturés. Lluny de fer-ho, però, el conductor va prémer l'accelerador i va fugir. Així va començar una persecució que va recórrer tres ciutats diferents –Sant Adrià, Badalona i Barcelona– i que va deixar tres agents dels Mossos ferits. Cap d'ells corre perill, segons fonts dels Mossos, tot i que per la velocitat a què anava el cotxe podia haver sigut pitjor.

De la Mina, el conductor va iniciar un recorregut temerari sense mirar en cap moment què tenia al davant; ni si el semàfor estava en vermell ni si un policia li barrava el pas. Quan es dirigia a Badalona, el cotxe va atropellar una agent dels Mossos que el perseguia a sobre d'una moto. L'agent va patir multicontusions, tot i que en cap moment va estar greu. Però la cosa no va acabar aquí. El conductor va intentar envestir dos agents més, que van aconseguir apartar-se a temps, però han patit lesions lleus. Igual que un altre mosso de paisà. La policia, de fet, tenia feina doble: perseguir el conductor temerari, però també recollir els fardells de cocaïna que els dos ocupants del cotxe anaven llançant mentre avançaven per les carreteres de l'àrea metropolitana. En total, segons fonts de la policia, ja s'han recopilat 50 quilograms d'aquesta droga.

Fonts al corrent dels fets expliquen que durant la persecució diversos veïns van col·laborar i van donar al moment algun dels fardells que havia anat a parar als seus peus. Un resident que viu a tocar de la Mina, per exemple, explica que de lluny va veure com un paquet sortia del cotxe i que al cap de 15 minuts, quan va passar per allà, ja no hi havia res. "La que no va trobar la policia ja deu estar a dalt als pisos consumint-se", comenta un altre veí. Tot i que fonts policials apunten que la majoria de la droga ja està en mans de la policia, és una incògnita saber quanta n'hi ha de perduda. De fet, la investigació de la policia continua per saber d'on venia la droga, però també si ara ha canviat de mans.

27 antecedents

Amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, la policia va poder interceptar el vehicle a la cantonada del carrer Alfons el Magnànim i Sant Cristòfor de Moure, ja a Barcelona, en una zona molt pròxima d'on el conductor havia sortit, al barri de la Mina. Es va poder interceptar el vehicle gràcies a una furgoneta dels antidisturbis de la Guàrdia Urbana, que anant en contradirecció va xocar amb el cotxe i el va desviar. En un moment, estava encerclat per diversos vehicles dels Mossos, la majoria de paisà. Segons diversos tesimonis, hi va haver un altre protagonista col·lateral: un tramvia que va haver de frenar en sec per no emportar-se per davant els cotxes de la policia. Diversos passatgers van gravar l'escena que alguns veïns també van veure: una munió d'agents va treure la pistola i va apuntar el conductor. El van treure del cotxe i li van posar les manilles a terra.

Amb la detenció, la policia va poder identificar el conductor. Un home de 46 anys amb fins a 27 antecedents, alguns dels quals per tràfic de drogues. L'acompanyant era menor d'edat. Ara el principal sospitós acumularà uns quants antecedents més: se l'acusa de delictes contra la salut pública, tres temptatives d'homicidi, atemptat contra l'autoritat, conducció temerària i danys, lesions lleus i desobediència a un agent de l'autoritat. A la copilot només se li atribueix un delicte contra la salut pública. Està previst que els dos acusats passin a disposició judicial en les pròximes hores.

stats