Doble crim
Societat Successos 15/12/2022

Una guàrdia civil mata les seves dues filles i se suïcida a Conca

El doble crim s'ha comès a la caserna on vivien a Quintanar del Rey

N.V / C.M
2 min
Entrada de la comissaria de la Guàrdia Civil a Quintanar del Rey.

BarcelonaUna guàrdia civil de 42 anys hauria matat les seves dues filles, de 9 i 11 anys, a la caserna de la Guàrdia Civil de Quintanar del Rey, a Conca, i després s'ha llevat la vida, segons han confirmat a l'ARA fonts del cos policial. El succés ha passat aquest dijous a primera hora del matí al pis on vivien dins de les dependències de la Guàrdia Civil. Emergències ha rebut un avís les 7.19 hores. Fonts pròximes a la investigació indiquen que un company de servei de la víctima, veient que ja era l'hora de sortir a patrullar i ella no hi era, ha anat al seu pis per veure què passava. Hi ha trobat la seva companya morta per un tret d'arma de foc i, al costat, els cossos sense vida de les dues filles, també amb trets.

Segons ha pogut saber aquest diari, l'agent s'estava divorciant de la seva parella, que no és guàrdia civil, i ja no vivien junts. Ella és originària d'Algesires, però el 2008 la van traslladar a Conca, on els darrers anys ha fet tasques de patrullatge. No tenia cap antecedent ni havia demanat cap baixa laboral per problemes psicològics. Segons la Cadena SER, l'agent només disposava de l'arma reglamentària i, per tant, la principal hipòtesi policial és que és la que hauria fet servir per matar les filles i després suïcidar-se.

Fins a la comissaria s'hi ha desplaçat un metge d'urgències que només ha pogut certificar les tres morts. La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació.

Reaccions polítiques

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, s'ha mostrat "consternada" per aquest succés. "Tot l'afecte a la seva família en aquests moments d'immens dolor. La protecció de la infància davant de totes les violències ha de ser una prioritat per a tota la societat", ha escrit al seu compte de Twitter. La consellera d'Igualtat de Castella-la Manxa, Blanca Fernández, també ha afirmat que l'assassinat de Conca és el "més dur i cruel". "És terrible, inexplicable, no tinc paraules. No hi pot haver ni repulsa ni condemna més contundent. Quin dolor", ha lamentat la consellera.

stats