Successos
Societat Successos 01/03/2022

L'acusat de deixar morir la seva parella, diabètica: "Em pensava que estava col·locada i que es posaria bé"

L'home, que va gravar la víctima agonitzant, s'enfronta a una pena de presó permanent revisable

Gerard Mira
2 min
L'acusat de deixar morir la seva parella declarant a l'Audiència de Barcelona

L'acusat de deixar morir la seva parella a Viladecans el juny del 2019 mentre patia un atac diabètic i gravar-la en vídeo mentre agonitzava ha declarat avui en el judici. "Em pensava que estava col·locada i que es posaria bé", ha explicat davant del jurat popular, en la segona sessió del judici. L'home s'ha defensat assegurant que va creure en tot moment que la dona patia una sobredosi de cocaïna barrejada amb alcohol i ansiolítics, però que no es va plantejar que es pogués tractar d'una descompensació del nivell del sucre. "Ja l'havia vist així altres vegades. S'estirava al llit i s'aixecava una mica marejada al cap d'unes hores", ha afirmat.

El fiscal, que demana per a l'home la pena més alta del Codi Penal -presó permanent revisable-, li ha preguntat per la nit dels fets. L'acusat ha explicat que la dona va enviar-li un missatge demanant-li ajuda, i que tot i les seves reticències perquè es pensava que "s'havia passat prenent cocaïna" va anar-hi. Segons el seu relat va trigar una hora i mitja en arribar perquè va passar per casa seva a buscar menjar per portar-n'hi. Ha afirmat que la dona també li havia demanat medicaments, però admet que no n'hi va portar. Ha afegit, també, que al pis hi havia dues dosis injectables d'insulina, però que tampoc les va fer servir. Explica que tot i que ell va oferir-li ajuda, ella la va rebutjar i que per això va optar "per seure al seu costat i esperar" fins que es va quedar adormit. "No vaig ser conscient que havia mort fins a l'endemà a les deu del matí, quan em vaig despertar. Em vaig quedar en xoc i vaig anar ràpidament als Mossos a explicar-ho."

L'home no ha negat que gravés la víctima però ha afirmat que va fer-ho per mostrar-li les imatges l'endemà al matí i fer-la reflexionar sobre la seva situació. "L'objectiu de les gravacions era fer-la reflexionar sobre els seus problemes amb les drogues i l'alcohol", ha assegurat. "Estava passadíssima i va començar a caure, però vaig creure que es posaria bé", va afegir l'acusat.

Durant la seva declaració, l'home ha volgut negar "rotundament" totes les acusacions de maltractament que ahir la Fiscalia va posar sobre la taula. "Mai he maltractat cap dona. He estat casat 23 anys i mai a la vida he pegat a cap dona", ha afirmat amb fermesa. La seva exdona, que ha comparegut també al judici, ha afirmat que "no era una persona violenta i mai ho havia sigut, ni dins ni fora de l'àmbit familiar".

En referència a l'agressió que la Fiscalia va exposar ahir que s'havia produït uns mesos abans de la mort de la dona, i que va presenciar un amic seu, l'acusat ha volgut treure-li importància. Ara bé, el testimoni d'aquests fets, que també ha declarat avui, ha rebatut la versió de l'acusat. "La va empentar contra el seu cotxe després de discutir perquè estava gelós", ha afirmat el testimoni. L'home també ha intentat rebatre tots els missatges del mòbil de la víctima que formen part del cas i en els quals la dona li recriminava diverses agressions. Ha reconegut que són certs, però ha atribuït el seu comportament a "canvis d'humor".

stats