Violència sexual
Societat Successos 21/12/2022

L'agressor que va segrestar una dona a Terrassa reincideix al cap de 15 dies

Els Mossos el detenen com a presumpte autor de detenció il·legal, maltractaments i temptativa d'abús sexual a una altra dona

2 min
Una imatge dels Mossos d'Esquadra.

BarcelonaDues detencions en 15 dies pels mateixos fets: els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 35 anys per presumptament haver segrestat, maltractat i haver intentat agredir sexualment una dona en una cabana del barri de les Fonts de Terrassa. Aquest mateix home ja va ser detingut a principis de desembre per suposadament haver segrestat i agredit sexualment la seva exparella a la mateixa cabana durant diversos dies. El jutge va dictar una ordre d'allunyament i la retirada del passaport, però va deixar l'acusat en llibertat amb càrrecs. Ara, dues setmanes després, l'home hauria reincidit, aquest cop segrestant una dona diferent, segons fonts que estan al corrent de la investigació policial.

Segons les fonts policials consultades, aquest dimecres cap a la una de la matinada els Mossos han tingut coneixement que en aquest domicili –una cabana en una zona boscosa– hi havia una altra dona retinguda en contra de la seva voluntat. Ràpidament, diverses dotacions policials s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han detingut l'agressor quan encara era de nit. L'home passarà de nou a disposició judicial en les pròximes hores després que en els últims dies s'hagi hagut de presentar un cop a la setmana als jutjats com a mesura cautelar.

El jutge que va dictaminar la seva llibertat amb càrrecs pels primers fets va remetre el cas a un jutjat especialitzat en violència contra la dona perquè continuï investigant el detingut pels delictes de detenció il·legal, agressió sexual, amenaces i contra la salut pública. L'home té una cinquantena d'antecedents policials i en els últims anys ha passat per la presó per robatoris.

Reunió amb els veïns

La cabana del detingut està situada en una zona de barraques a prop del barri de les Fonts de Terrassa. Només s'hi arriba per camins de terra i és un conjunt de solars –alguns urbanitzables i d'altres no– que estan abandonats. La situació d'aquests infrahabitatges fa temps que preocupa els veïns de les Fonts i la presumpta agressió sexual encara ha generat més enuig. Fa una setmana, l'Ajuntament va convocar una reunió amb els veïns, amb representants del consistori, de la policia local de Terrassa i dels Mossos d'Esquadra. Fonts de l'Ajuntament apunten que va servir per "tranquil·litzar" el veïnat.

Telèfons contra les violències: gratuïts i confidencials

  • Generalitat de Catalunya: 900 900 120
  • Ministeri d'Igualtat: 016
  • WhatsApp: 600 000 016
  • Emergències: 112
  • Mossos: 601 00 11 22

stats