Successos
Societat Successos 05/04/2022

Maten a ganivetades una noia de 14 anys al pis d'un veí a Oviedo

La policia ha detingut un home de 30 anys que vivia al mateix edifici des de feia poc

Ara
2 min
El moment del trasllat de la víctima.

BarcelonaLa Policia Nacional ha trobat aquest dimarts el cos d'una noia de 14 anys apunyalada a l'interior d'un pis de l'edifici on vivia amb la seva família a Oviedo. Fins ara s'ha produït una detenció, la d'un veí de 30 anys que havia aparegut ferit i ensangonat al mateix domicili. Segons han informat fonts policials a Efe, l'únic arrestat com a presumpte autor del crim vivia al mateix immoble que la víctima des de feia unes tres setmanes, tres pisos per sota del pis on residia la noia amb la seva família. Tot i que semblaria que el detingut no tindria cap relació amb la menor, el jutge que investiga el cas ha decretat el secret de sumari sobre les actuacions i de moment no s'oferirà informació oficial sobre la investigació.

Els agents han trobat el cos sense vida de la jove poc abans de les 16 hores a l'interior de l'immoble situat al número 69 del carrer Vázquez de Mella, al barri de Vallobín d'Oviedo, alertats pels veïns, que havien vist un rastre de sang que conduïa al primer pis. Els mateixos testimonis indiquen que en aquell domicili hi vivia un home d'uns 30 anys "des de feia poc". A l'interior, la policia va trobar-lo amb ferides d'arma blanca i al seu costat hi havia el cadàver de la veïna de 14 anys, que presentava signes violents compatibles amb un apunyalament.

Fins al lloc del crim es van desplaçar diverses dotacions de la policia, que van detenir in situ el sospitós després d'informar-lo dels seus drets. Amb tot, l'home va haver de ser traslladat en ambulància fins a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA) per les ferides que presentava, segons han informat fonts de l'Ajuntament d'Oviedo. El pronòstic és reservat.

Aquest cas recorda la mort “cruel” i “salvatge” de la Laia, una nena de 13 anys assassinada el juny del 2018 a Vilanova i la Geltrú. La menor va desaparèixer a l’escala de casa dels avis i van trobar-la morta per asfíxia al pis del veí, Juan Francisco López Ortiz, de 42 anys, que va ser declarat culpable per unanimitat i condemnat a presó permanent revisable.

L'Ajuntament ha convocat dimecres al migdia cinc minuts de silenci per mostrar "la seva condemna i repulsa unànimes davant de l'homicidi" de la menor. Per la seva banda, el president del Principat, Adrián Barbón, ha qualificat aquest fet de "tragèdia terrible, per la qual cosa no hi ha ni paraules ni consol", i ha expressat que es tracta d'"un dia terrible per a Astúries" i que el seu cor "està amb la seva família i amb la gent que la coneixia i l'estimava".

stats