Successos

Els Mossos investiguen l'accident de la parella gran a Calafat com un doble homicidi

La principal hipòtesi és que el fill es va precipitar intencionadament per un penya-segat

2 min
El cotxe que ha caigut a Calafat per un penya-segat de més de 20 metres.

BarcelonaFaltaven pocs minuts per a les nou de la nit d'aquest dissabte quan un cotxe es va precipitar per un penya-segat de 20 metres d'altura a Calafat (Baix Ebre). Dues persones, un home i una dona de 70 anys, van morir, mentre que un tercer ocupant del vehicle, un home de 48 anys, va quedar ferit. Després de les primeres hores de gestions, els investigadors dels Mossos d'Esquadra, segons fonts consultades per l'ARA, han descartat que fos un accident. Totes les proves condueixen a la mateixa hipòtesi: l'home de 48 anys, fill del matrimoni que va perdre la vida, conduïa el vehicle i es va precipitar de forma intencionada pel penya-segat.

Els Mossos, doncs, no investiguen aquests fets com un accident, sinó com un homicidi. Segons fonts policials, el fill del matrimoni té problemes de salut mental i va patir un brot psicòtic mentre conduïa. Diversos testimonis han corroborat la mateixa versió: abans d'arribar al penya-segat, el vehicle va accelerar i va girar per tal de tirar-se daltabaix. De fet, minuts abans de caure el buit, alguns testimonis ja el van veure circular a gran velocitat per una avinguda. Un cop a l'aigua, el fill va aconseguir sortir del cotxe i, en lloc d'anar cap a la costa, va fugir mar endins. Els Bombers el van trobar dues hores i mitja més tard, a 330 metres de la costa i amb hipotèrmia.

Un cop va ser traslladat a l'hospital, el personal sanitari que el va atendre va ser conscient del seu estat de salut mental i els Mossos en cap moment el van detenir. Ara, segons fonts policials, es troba ingressat en un centre de salut mental a Amposta. Tot i que la investigació policial està oberta per homicidi, el seu estat de salut mental determinarà com avança la causa i si finalment se l'acusa d'aquest delicte.

La primera víctima que van trobar els Bombers va ser el pare, a qui van localitzar a dins del vehicle enfonsat i li van fer maniobres de reanimació sense sort. La mare la van trobar mitja hora després a tocar de la costa. Va morir en una embarcació de la Creu Roja que la portava al port de Calafat. Finalment, el gos de la família va sobreviure al sinistre i els Bombers el van rescatar.

stats