Successos

Mor un matrimoni de septuagenaris a l'estimbar-se amb el cotxe per un penya-segat a Calafat

La policia investiga les causes del sinistre, en què també ha quedat ferit el fill de 48 anys de la parella

Ara
2 min
El cotxe que ha caigut a Calafat per un penya-segat de més de 20 metres.

BarcelonaUn matrimoni ha mort i el seu fill de 48 anys ha quedat ferit després de caure al mar amb el cotxe en què viatjaven des d'un penya-segat de 20 metres d'altura. Els fets van tenir lloc dissabte al vespre a Calafat, al municipi de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Segons han informat en un comunicat els Bombers, les víctimes mortals són un home i una dona, tots dos de 70 anys. El cotxe va quedar submergit a l'aigua i l'equip de rescat no va poder trobar el fill fins dues hores i mitja després de l'accident a 330 metres de la costa. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació del cas per intentar aclarir-ne les causes.

Els serveis d'emergències van ser alertats a les 20.40 hores que un cotxe que circulava per la ronda de Mar de Calafat havia caigut al mar per un penya-segat i s'havia enfonsat. Els Bombers van desplaçar-hi 27 efectius amb 14 dotacions i dues embarcacions, una del parc de Tortosa i una altra dels efectius subaquàtics del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). En l'operatiu va participar-hi un helicòpter de Salvament Marítim que té il·luminació i permet fer cerca nocturna, així com una altra embarcació de la Creu Roja. També es van activar dotacions dels Mossos, de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos han acordonat la zona de l'accident a la ronda del Mar, a Calafat.

Les informacions inicials alertaven que un vehicle havia caigut al mar, però no precisaven el nombre d’ocupants que hi viatjaven. Per tant, no se sabia si hi havia dues persones implicades en l'accident o tres. Un binomi de bombers va accedir fins al cotxe enfonsat i va treure una persona del dintre, a qui van fer maniobres de reanimació. Finalment, es va certificar la seva mort. A les 21.22 hores es va aconseguir localitzar la segona persona caiguda a l'aigua, a la qual es van realitzar igualment maniobres de reanimació, també infructuoses, mentre era traslladada en una embarcació de Creu Roja fins al port de Calafat. El gos de la família també va sobreviure al sinistre i va ser rescatat.

L’operatiu continuava rastrejant la zona per localitzar una tercera persona i, al voltant de les 23.19 hores, els efectius de les embarcacions del GRAE subaquàtic i de Tortosa van confirmar que l’havien trobat a uns 330 metres de la costa. Era el fill de la parella, de 48 anys, que tenia símptomes d'hipotèrmia i ha quedat ingressat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

stats