El personal de rehabilitació de Mas d'Enric desmenteix que l'autor del crim de la cuinera tingués una conducta "exemplar"

1 min
El centre penitenciari de Mas d'Enric

El personal de rehabilitació de Mas d'Enric, format per juristes, psicòlegs i docents, entre altres, han exigit actuacions de millora "immediates" després de l'assassinat de la cuinera del centre: "Necessitem orientacions clares, protocols i respectar la normativa", diuen en una carta.

L'ARA ha tingut accés a la missiva, secundada per una trentena de treballadors i que ha sigut enviada al director de la presó. El personal de tractament critica que Justícia afirmés que l'autor del crim de la cuinera "era un intern exemplar" i ho desmenteixen: "Havia renunciat a fer qualsevol programa per rehabilitar-se i no es penedia del delicte". En el seu informe, Justícia sí que deia que estava penedit.

Vaga convocada

Precisament, aquest divendres hi ha convocada una jornada de vaga a les presons catalanes. Tot s'havia d'acordar en una reunió que ha començat aquest matí entre el departament de Justícia i els sindicats que encara dura a hores d'ara. La situació ara mateix és delicada, ja que alguns sindicats s'han desmarcat de la vaga i una part de la plantilla no la secunda.

stats