Successos

A punt de perdre un ull per una agressió a punta de navalla al Raval

Els Mossos fan un operatiu de matinada en un bar per buscar sospitosos

3 min

BarcelonaQuan van voler intervenir en aquella baralla sabien que era arriscat. Coneixien aquell grup d'homes que estaven pegant a diversos joves enmig del carrer del Raval de Barcelona. Sabien que eren gent perillosa. Els tenien vistos del barri, sobretot per passar hores i hores en un bar a la plaça de Castella. Els havien vist més d'una vegada traient una navalla per increpar algú o cometent un robatori a la via pública. Tot i això, van decidir intentar separar els tres nois que estaven pegant a uns altres nois més joves que ells. Eren, aproximadament, dos quarts de quatre de la matinada de la nit de la Castanyada. Ells caminaven tranquil·lament pel carrer en un grup de vuit persones. Sis nois i dues noies. Quan van intentar separar els participants en la trifulga, de cop es van veure envoltats per una quinzena de persones. Així va començar una baralla que va aplegar una trentena de persones i on les vuit que havien intentat separar en van sortir especialment perjudicades.

Segons fonts consultades per l'ARA, un dels agressors s'hauria emportat un dels amics a una cantonada i l'haurien apunyalat amb una navalla. Després ho recolliria l'informe del Sistema d'Emergències Mèdiques quan el va atendre: "Pateix agressió amb arma blanca. Presenta ferida profunda a la cuixa d'uns 15 centímetres. Presenta ferida al costat de l'ull esquerre amb important irritació i inflamació ocular". Ara ja és a casa, però va ser traslladat en estat greu i, segons fonts del seu entorn, la ganivetada va estar a punt de buidar-li l'ull. Va ser qüestió de centímetres. Els seus amics també van resultar ferits. A cap d'ells els van atacar amb una arma blanca, però tenen contusions, ferides lleus i blaus per tot el cos. Cinc dels afectats han denunciat l'agressió als Mossos d'Esquadra.

Operació de matinada

La primera atenció, segons fonts policials, la va fer la Guàrdia Urbana de Barcelona. Quan van arribar els agents ja no hi havia ni rastre dels agressors. Ara, de la investigació se n'encarreguen els Mossos d'Esquadra, que aquest dijous a la matinada van fer el primer intent per trobar els autors de l'apunyalament. Tal com va poder presenciar aquest diari, cap a mitjanit la policia tenia cobertes totes les sortides de la plaça de Castella, on hi ha el bar freqüentat pels sospitosos i molt a prop d'on va passar tot. Els Mossos tenien agents al carrer Pelai, a ronda Universitat i al carrer Valdonzella. Un agent de paisà va passar per davant del bar amb un patinet elèctric per fer les primeres comprovacions i va enviar un missatge per ràdio. Al cap de pocs minuts, una desena d'agents uniformats van travessar la plaça corrent i van entrar al bar. "Policia, policia!" Els Mossos van escorcollar diverses persones a l'interior del local i en van portar cinc a fora per identificar-les.

Operatiu policial dels Mossos al Raval per l'apunyalament d'un jove la nit de la Castanyada.

Diversos testimonis parlen de dues persones emmanillades que es va emportar la policia, tot i que les fonts oficials no confirmen cap detenció. La investigació dels Mossos per intentar relacionar els sospitosos amb l'apunyalament continua i l'operació de dijous va ser un primer avís. L'existència d'un vídeo que grava la primera baralla abans que el grup de la víctima intentés separar-los podria ser clau. Fonts de l'entorn de les víctimes es mostren preocupades. Viuen amb por de trobar-se els agressors perquè a més d'un l'han vist freqüentar els llocs de sempre. Uns espais on ells, com a veïns del Raval, també hi són sovint.

stats