Successos

Resolt el crim de la revetlla de Sant Joan: haixix, narcos i trets a Alella

Els Mossos detenen tres persones per la seva implicació en un tiroteig en què van morir dos homes

2 min
Els Mossos han obert una investigació per homicidi.

BarcelonaEren les 19 h del 23 de juny passat i les cases d'Alella ja es preparaven per celebrar la revetlla de Sant Joan. Però un tiroteig va trencar la calma abans del soroll dels petards. Un grup d'assaltants va entrar en una casa d'aquesta localitat del Maresme i va obrir foc contra els residents. Dos homes van morir: un a la casa assaltada i un altre a l'interior d'un vehicle uns metres més enllà. La primera hipòtesi policial ja va ser la d'un enfrontament vinculat al tràfic de drogues. Ara s'ha confirmat.

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes d'entre 34 i 53 anys per la seva vinculació amb aquests fets. La investigació policial ha conclòs que el tiroteig d'Alella va ser un narcoassalt entre dos grups criminals vinculats al tràfic d'haixix enfrontats. Segons fonts consultades per l'ARA, tot apunta que aquests dos grups col·laboraven, però un dia un intercanvi va sortir malament. Tot plegat va desencadenar en una revenja en forma de narcoassalt en aquesta casa d'Alella.

Però els dos homes morts no eren del mateix bàndol. El primer, que va morir per les ferides d'arma de foc, era el resident de la casa. El que van trobar en un cotxe, però, era del grup assaltant i, segons fonts consultades, l'altra víctima va aconseguir ferir-lo amb una arma blanca abans de morir. Aquesta ferida li va causar la mort.

Les detencions es van produir el 19 de març passat. Entre tots tres acumulen 12 antecedents, sobretots vinculats al tràfic de drogues. Dos dels tres arrestats es consideren autors materials de l'assalt, mentre que el tercer estaria vinculat a les tasques logístiques del grup criminal per traficar amb haixix. En el decurs de les entrades als seus domicilis, a Sabadell, Vilassar de Mar i Alella, es va localitzar gairebé mig quilo de cocaïna i diners en metàl·lic. Les indagacions de la Divisió d'Investigació Criminal de la policia catalana encara no han acabat, ja que continuen aprofundint en la xarxa d'aquests dos grups criminals. Precisament per això els Mossos no descarten noves detencions.

stats