Successos
Societat Successos 04/04/2023

Tres mossos ferits en una persecució a dos lladres a la zona alta de Barcelona

Els detinguts haurien atracat nou establiments en tres mesos i van aconseguir un botí de 10.000 euros

3 min
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona

BarcelonaUna unitat dels Mossos d'Esquadra està preparada a les portes d'un hotel per enxampar dos lladres en ple robatori. Són, aproximadament, les dues de la matinada del divendres 31 de març del 2023. La policia fa temps que va darrere d'aquests delinqüents. En tres mesos havien comès nou robatoris violents amb una estratègia similar: arribar a les portes d'un establiment en moto, demanar els diners de la caixa forta a punta de navalla i fugir a tota velocitat amb el mateix ciclomotor, un escúter d'alta cilindrada robada. En total havien aconseguit un botí de 10.000 euros. El 31 de març fan el mateix. Quan abandonen l'hotel, fugen a tota pastilla en moto, encara que el conductor no té carnet. Així comença una persecució pel centre de Barcelona que dura almenys un quilòmetre. Els Mossos van activar fins a 10 agents, alguns motoritzats i d'altres en cotxe, que van empaitar els lladres fins a l'encreuament de la ronda General Mitre i el carrer de Mandri, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Tres dels deu agents van acabar ferits. En un moment de la persecució, un mosso que anava a sobre d'una moto es va intentar acostar als fugitius. Lluny de cedir, els delinqüents el van fer caure de la motocicleta. En un nou intent d'encerclar-los, un cotxe de paisà de la policia els va intentar barrar el pas. En comptes de frenar, els lladres van xocar amb la seva moto contra el vehicle. Els atracadors van caure a terra i es van posar a córrer. Finalment, a peu, els Mossos els van aconseguir interceptar.

Un dels atracadors es va resistir de forma violenta a la detenció i va lesionar un altre agent. Un tercer mosso, quan va anar a emmanillar l'altre lladre, es va tallar amb la navalla que el delinqüent encara portava a sobre. Els dos detinguts han ingressat preventivament a la presó. Els atribueixen diversos robatoris amb força, però també els delictes de conducció temerària, atemptat contra els agents de l’autoritat, robatori i furt d’ús de vehicle, lesions, danys, trencament de condemna i conducció sense haver obtingut mai el permís de conduir.

Vells coneguts

Els detinguts són dos homes de 35 i 37 anys i són uns vells coneguts de la policia. Tots dos acumulen una quarantena de detencions amb penes pendents de compliment, la majoria relacionades amb robatoris amb força. Un d'ells estava en règim penitenciari obert i l'altre havia de tornar a entrar a la presó però no s'hi va presentar. Des del gener haurien comès nou robatoris violents: sis hotels, un establiment d’alimentació, una farmàcia i un estanc. En un dia, i en només una hora de diferència, van cometre dos atracaments. La majoria eren a Barcelona, tot i que van anar fins a Viladecans i Barberà del Vallès per actuar.

Ells, però, vivien al barri d'Horta, on sempre tornaven a tota velocitat després dels atracaments. Veient la gran quantitat de robatoris de la mateixa tipologia, els Mossos van muntar un equip conjunt d’investigació de les comissaries de l’Eixample, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. Va costar molt identificar els lladres, ja que duien roba fosca i un casc negre, que no es treien per entrar als establiments. La policia sí que va aconseguir saber el número de la matrícula de la moto després que diversos testimonis recordessin alguns dels números. Fonts policials apunten que va ser com unir les peces d'un puzle. El trencaclosques va conduir la policia fins a l'operatiu del 31 de març a l'hotel que va acabar amb els lladres entre reixes i els tres agents ferits.

stats