Rescat a Mallorca
Societat Successos 29/11/2022

L'única supervivent de tres barranquistes mallorquins: "M'ha tret d'una cascada mortal"

La noia publica una carta d'agraïment als membres de l'equip de rescat de la Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca

2 min
La jove rescatada al torrent de Lassarell, a Pollença, amb els seus dos companys.

PalmaL'única supervivent d'un grup de tres barranquistes rescatats aquest dilluns al torrent de Lassarell, a Pollença (Mallorca), ha publicat una carta a les xarxes socials per lamentar la mort dels seus companys, un dels quals era la seva parella, i agrair l'ajuda del personal d'emergències. "Sembla increïble, un malson, una cosa que no es pot assumir que hagi passat. El Luis m'ha salvat, fins al darrer sospir de desesperació, i m'ha tret d'una cascada mortal. No s'ha separat del Martín en cap moment, m'ha tirat la seva motxilla amb el telèfon amb què he pogut activar el 112", explica Marina Cuevas, de 29 anys.

La noia diu que els membres de l'equip de rescat de la Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca "no han pogut fer res" pels seus dos companys, de 28 i 37 anys. "Els han trobat com mai ens agradaria que ens diguessin que es troba algú que estimes". També agraeix totes les mostres de suport que ha rebut. "Res cura això. Crec que encara trigaré molt a assumir-ho tot. Dues grans estrelles brillaran ara al cel. Luis, sempre seràs l'amor de la meva vida i qui m'ha ensenyat a créixer i a estimar".

Encara s'investiguen les causes de l'accident, però tot apunta que una crescuda sobtada del nivell de l'aigua, causada per un episodi de pluja intensa, va agafar per sorpresa els tres joves barranquistes. Ella va poder trucar al 112 cap a les 16 h, quan ja feia una estona que no es podia comunicar amb els seus companys. S'havia avançat respecte a la resta del grup i ja era a l'últim salt: va fer la trucada quan va veure que no arribaven. Passades les deu de la nit, la Guàrdia Civil va confirmar la troballa dels dos cossos sense vida.

Un metge i un infermer

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears també ha manifestat la tristesa per la mort dels barranquistes: tots dos treballaven a l'Hospital Son Llàtzer. L'un feia el segon any de la residència en l'especialitat d'anestesiologia i l'altre era infermer. Els companys de professió de les víctimes han fet un minut de silenci a l'entrada de l'hospital aquest dimarts al matí. El grup de fotografia de paisatge Mussols de Llubí, al qual estava vinculada una de les víctimes, també ha lamentat la notícia mitjançant un comunicat a les xarxes socials.

Lassarell és un torrent d'aproximadament 2.500 metres de longitud i té un desnivell de 350 metres. Segons apunten els experts, es tracta d'un torrent que en condicions normals no és especialment difícil, però sí que es complica en situacions meteorològiques com les de dilluns. Hi ha salts que arriben a 40 metres d'altura. Per completar tot el recorregut s'han de fer més de 30 salts amb corda i es necessiten entre sis i set hores. L'Agència Estatal de Meteorologia havia activat dilluns l'alerta groga per pluja intensa a Mallorca. 

stats