Violència masclista
Societat Successos 24/09/2022

La víctima del crim masclista de Campdevànol va ser violada i torturada

El jutjat de guàrdia de Ripoll ha dictat presó provisional per al detingut

ARA
2 min
El dispositiu policial davant de l'habitatge on van trobar la noia morta a Campdevànol

BarcelonaEl jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll ha dictat presó provisional sense fiança per al detingut pel crim masclista de Campdevànol. L’home, de 36 anys i parella de la víctima, va quedar arrestat dijous i se l’acusa d’assassinat, agressió sexual i maltractament continuat. Segons fonts judicials, no consten denúncies prèvies relatives al cas, tot i que tenia antecedents i l'entorn de la víctima va explicar a l'ARA que la noia havia viscut 12 mesos d'infern: baralles, insults, amenaces i maltractament físic i psicològic. Es deia Anna i tenia 21 anys quan la van matar. Just aquesta setmana hauria d'haver anat a la primera sessió d'un centre de desintoxicació. Feia relativament poc que es drogava, un any, segons afirmen fonts del seu entorn, que afegeixen que va ser la parella qui la va introduir en aquest món.

L’autòpsia ha determinat que va patir una mort lenta i dolorosa provocada per múltiples traumatismes i pèrdua de sang. Segons l'ACN, la víctima presentava més de 60 ferides per tot el cos entre contusions i talls, algunes de les quals podrien ser de dies anteriors. També tenia cremades, diverses dents trencades i al coll se li han pogut identificar marques de pressió. Es confirma, també, que l'homicida la va agredir sexualment. Ella tenia ferides a les mans que indiquen que es va intentar defensar.

A la jove la van trobar morta dimecres a dos quarts de quatre de la tarda al pis de Campdevànol de la parella, després que l'investigat, amb antecedents policials per violència de gènere en relacions anteriors i tràfic de drogues, truqués al telèfon d'emergències. Va dir que la noia havia caigut anant en bicicleta, que li havia subministrat un medicament per calmar el dolor i que no s'explicava com havia mort.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir després de prestar declaració com a presumpte autor dels fets i aquest dissabte ha passat a disposició judicial i se l'ha enviat a la presó. La causa està oberta pels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, agressió sexual i maltractament habitual a la parella. Aquests delictes poden comportar pena de presó permanent revisable.

L'Ajuntament de Campdevànol va decretar tres dies de dol oficial arran del crim. A Ripoll, població d'on era la víctima i on havia viscut, també es va fer un minut de silenci i es va decretar un dia de dol en record de la víctima i per condemnar el feminicidi.

stats