Mobilitat

La T-Mobilitat entra en fase de proves per a tota la ciutadania

Els passatgers podran utilitzar el nou títol de viatge en línia a meitat de preu durant uns dies

N.V.
2 min
Una persona valida el seu bitllet a través del mòbil

BarcelonaLa T-Mobilitat arriba finalment a l'abast de tots els ciutadans, encara que en fase de proves. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat aquest dilluns a través d'un comunicat que amplia les proves del nou bitllet digital, que fins ara només s'havien fet amb grups tancats, per comprovar-ne el funcionament. Des d'aquest matí, doncs, el nou títol està disponible i es pot comprar per internet. El bitllet, que tindrà un preu reduït durant aquesta fase, permetrà circular per la xarxa de transport públic durant uns dies. L'ATM també activarà algunes aplicacions i serveis en línia en obert.

La primera presa de contacte de la T-Mobilitat amb el carrer va començar al juny, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC) a la capital catalana. A partir d'ara, les persones que es registrin a la web de l'ATM, de TMB o que vagin als punts presencials podran sol·licitar la targeta nova i la rebran a casa en un màxim de deu dies. El preu serà de 2,25 euros durant les proves, mentre que el preu habitual està fixat en 4,5 euros.

Validació amb el mòbil

Les persones que tinguin un telèfon Android amb NFC podran validar el bitllet al transport públic amb el seu terminal, sense necessitat de tenir la targeta de manera física, a través de dues noves funcionalitats de les aplicacions T-Mobilitat i TMB App. Aquests dos programaris són gratuïts, però la funció extra per pagar amb el mòbil cal descarregar-la a part i té un cost d'1 euro (tot i que durant la fase de proves es reduirà a la meitat, 50 cèntims). En aquest sistema de proves inicial, a més, aquesta opció no estarà disponible de manera universal, sinó en un grup reduït de persones. A diferència dels bitllets anteriors, a la T-Mobilitat no s'exhaureixen els viatges, sinó que funciona com una targeta amb saldo que es podrà recarregar, tant a les màquines d'autovenda de la xarxa actual com també a través de les aplicacions. Això serà així tant en els bitllets físics com en els virtuals, a través del mòbil.

De la mateixa manera que s'ha fet amb les primeres proves, aquesta nova fase es desenvoluparà exclusivament entre els 36 municipis de l'àmbit de tarifa metropolitana integrats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Nous canals d’atenció

Amb l’obertura d’aquesta nova fase, l'ATM ha explicat també que posarà en marxa dos nous canals digitals d'atenció al públic. Un compte de Twitter que difondrà informació del sistema i resoldrà dubtes i un altre canal d'atenció i difusió a través de Telegram. Aquests punts de suport pretenen reforçar els que ja hi ha ara, com les oficines presencials i el telèfon gratuït per a dubtes.

Des que es van posar en marxa les primeres proves, a l'agost, més de 4.000 persones ja han viatjat amb la T-Mobilitat. Fins ara els usuaris que van participar en la prova ho feien en realitat amb una T-Usual amb condicions especials que ja els permetia la recàrrega de viatges. Segons les dades de l'ATM, s'han acumulat més de 100.000 validacions amb registres diaris de més de 4.000 viatges aquestes últimes setmanes.

stats