Societat 13/09/2011

Les tancades als CAP s'estenen i arriben a Barcelona

Veïns contraris a les retallades de Salut ocupen nou centres més per passar-hi la nit com a protesta: un a la Trinitat, un a Molins de Rei i set a la Selva interior

Acn / Redacció
1 min

BarcelonaLes tancades als CAP per protestar per les retallades s'escampen. Aquest dilluns a la nit, se n'han ocupat nou més: 7 a la Selva interior, un a Molins de Rei i un a Barcelona, el primer, a la Trinitat.

Veïns contraris al tancament de les urgències nocturnes als Centres d'Atenció Primària (CAP) de la Selva interior protagonitzen aquest dilluns a la nit una tancada als ambulatoris dels seus pobles per protestar contra aquesta mesura del Departament de Salut. Si la policia no els desallotja, passaran la nit als CAP amb la intenció d'abandonar-los aquest dimarts a les vuit del matí per no interferir en la seva activitat. Les protestes han estat convocades per moviments veïnals als centres de Breda, Anglès, Sant Hilari, Sils, Vidreres, Hostalric i Arbúcies, tots afectats per la reordenació, i en algunes pobles les tancades han anat acompanyades de concentracions amb desenes de participants.

A les comarques de Barcelona, una trentena de persones ha ocupat el CAP de Molins de Rei, al Baix Llobregat, per passar-hi la nit i "com a pas endavant del seguit de mobilitzacions iniciades arran del tancament del servei d'urgències el passat 1 d'agost".

La plataforma, que es va crear el dia del tancament del servei d'urgències del CAP La Granja, demana la reobertura del servei d'assistència les 24 hores del dia. En aquest sentit, cada dilluns ha convocat una concentració i una manifestació fins al CAP, fins que aquest dilluns -en la setena concentració consecutiva- s'ha decidit en assemblea ocupar-lo.

I les ocupacions de centres d'atenció primària arriben aquest dilluns a la ciutat de Barcelona, on una vintena de persones han entrat per passar la nit al CAP Via Barcino, a la Trinitat.

stats