Societat 28/03/2014

S'incendia un vaixell de càrrega davant del port de Tarragona sense fer ferits

Un total de 17 dels 20 tripulants ja han estat evacuats. El capità, el cap de màquines i un oficial continuen a l'interior de la nau per donar indicacions als bombers. El vaixell està ancorat a uns 10 quilòmetres del port de Tarragona

Acn
1 min

TarragonaUn vaixell de càrrega de 114 metres s'ha incendiat aquest divendres al matí davant del port de Tarragona, a la zona destinada al fondeig de bucs de càrrega.

Salvament Marítim ha evacuat 17 dels 20 tripulants. El capità, el cap de màquines i un oficial continuen a l'interior de la nau per donar indicacions als bombers. El vaixell està ancorat a uns 10 quilòmetres del port de Tarragona.

El foc ha començat poc abans de tres quarts de deu del matí a la zona d'habitacions. El mercant, de nom Sichem Amthyst, de bandera panamenya i destinat al transport de substàncies químiques, es troba buit de càrrega, segons ha informat Salvament Marítim.

Els 17 tripulants són prop de les instal·lacions de Salvament Marítim de Tarragona, mentre que el capità, el cap de màquines i el primer oficial s'han quedat a bord col·laborant amb les tasques d'extinció de l'incendi.

Fins al vaixell s'han desplaçat un helicòpter Helimer 201 i dos remolcadors, que remullen el buc amb dues grans mànegues des de l'exterior. A més, tres bombers amb equips autònoms de respiració han embarcat des de terra per col·laborar també en l'extinció del foc. L'avís l'ha donat el mateix capità des del buc.

Protecció Civil ha activat al port de Tarragona el nivell 3 d'emergència del pla interior marítim (PIM).

stats