Barcelona

Un taxi envesteix expressament una moto amb dos ocupants a Barcelona i fuig

La Guàrdia Urbana n'ha identificat el conductor i l'Imet li ha retirat la credencial de taxista

ARA
2 min
Moment en què el taxi envesteix la moto i puja a la mitjana.

BarcelonaL'Institut Metropolità del Taxi (Imet) retirarà les credencials al taxista que va envestir intencionadament aquest dimecres a la tarda una moto amb dos ocupants a Barcelona. Els fets van passar a la Travessera de Dalt amb el carrer Granja, però han transcendit aquest divendres per les imatges enregistrades per altres conductors, que demostren que el taxista va provocar el xoc amb la motocicleta i després va fugir. L'organisme competent del taxi a l'àrea metropolitana ha obert un expedient sancionador al conductor i ha anunciat que es personarà en el judici com a part interessada.

Segons ha informat la Guàrdia Urbana en un comunicat, un cop identificat el conductor del taxi, que és un assalariat del titular de la llicència, la Fiscalia ha d'acabar de determinar els delictes pels quals se l'investigarà. La Guàrdia Urbana va rebre l'avís dels fets a les 20.30 h i va enviar uns quants agents al lloc de l'incident.

En un vídeo publicat a Twitter pel col·lectiu Motoristes Barcelona es veu com el taxi canvia de carril acceleradament i, tot seguit, fa un gir brusc que provoca el xoc amb la moto i fa caure el motorista, de 35 anys, i el passatger, de 68. El taxi, de fet, arriba a pujar a la mitjana després de la maniobra. Tal com es veu a les imatges, el conductor del vehicle no s'atura quan cau la moto i continua la marxa. A més, també es veu que el vehicle duu el llum vermell encès, o sigui que probablement portava passatgers.

El sindicat Élite Taxi ha qualificat els fets "d'impropis" i ha assegurat que un professional no pot actuar d'aquesta manera "sota cap concepte". "No hi ha cap excusa que pugui justificar una cosa així", ha afirmat en un comunicat. El sindicat ha anunciat que presentaria una denúncia a l'organisme competent perquè li retiri la credencial i no pugui tornar a conduir.

stats