Societat 03/01/2014

La tempesta 'Hèrcules' de vent i neu deixa 15 víctimes als Estats Units

El temporal, que ha provocat la cancel·lació de vols i el tancament d'escoles i carreteres, ha obligat alguns estats a declarar la situació d'emergència

Efe
1 min
Un sensesostre en un carrer de Nova York / EFE

WashingtonLa primera gran tempesta d'hivern dels EUA, anomenada 'Hèrcules', va deixar 15 morts aquest divendres en la segona jornada de fred, neu i fort vent que castiga el nord-est del país. Es van registrar nombrosos accidents de trànsit i milers de nord-americans es van quedar sense llum a casa i als centres de treball.

Diversos estats han declarat la situació d'emergència per les temperatures àrtiques, per sota dels 20 graus centígrads, i les tempestes de neu que han deixat fins a 60 centímetres en alguns punts. Els vents intensos van obligar a cancel·lar per segon dia més de 3.000 vols i a retardar-ne 7.000 més sobretot als aeroports de Chicago, Nova York, Boston i Washington DC

També s'ha restringit el transport per terra i s'han tancat escoles i edificis governamentals en 22 estats. Les gèlides temperatures van provocar el trencament de canonades, provocant inundacions i evacuacions en botigues, teatres i hospitals d'algunes àrees de Boston.

La primera gran tempesta d'hivern del 2014 és també el primer gran repte que ha d'afrontar l'acabat d'estrenar alcalde de Nova York, el demòcrata Bill de Blasio, al capdavant d'una ciutat que ha patit els col·lapses més grans de la història dels Estats Units a causa de aquest tipus de fenòmens atmosfèrics.

De Blasio, igual que van fer al llarg de dijous altres autoritats del nord-est, va demanar als ciutadans que es quedin a casa en la mesura del que sigui possible davant la tempesta de neu, fred i vent.

stats