Societat 15/10/2018

França redueix a onze els morts per l'huracà 'Leslie' a l'àrea de Carcassona

La xifra s'ha reduït respecte a l'última actualització, tot i que encara hi ha cinc ferits greus i un desaparegut

Ara
2 min
Una de les zones de la localitat de Villegailhenc afectada pel pas de l'huracà 'Leslie'.

BarcelonaLes pluges i les inundacions causades per la tempesta 'Leslie', l'huracà que ha perdut força en tocar terra aquest cap de setmana a Portugal, han deixat almenys 11 morts al departament de l'Aude, al Llenguadoc-Rosselló (França), segons apunten les autoritats locals i recull el diari francès 'Le Monde'. En un principi, la xifra de víctimes mortals era de tretze, però en l'última actualització s'ha rebaixat a onze.

El ministeri de l'Interior, que és qui s'encarrega de publicar aquestes actualitzacions a través de comunicats, ha indicat que també s'han comptabilitzat cinc ferits greus i ha assenyalat que el balanç pot variar. Una persona, a més, segueix oficialment desapareguda.

Les imatges que arriben mostren riuades d'aigua i fang que baixen descontrolades i s'emporten tot allò que troben al seu pas. També s'hi veuen arbres arrencats, edificis esfondrats i cotxes arrossegats pel corrent com si fossin de joguina.

A banda de les víctimes mortals i els ferits, milers de persones més han sigut evacuades dels seus habitatges a causa de l'alt risc.

Els equips de rescat, que treballen des de primera zona a l'àrea afectada, continuen localitzant persones que necessiten ajuda. Molts dels afectats esperen a la teulada de les seves cases l'auxili dels helicòpters. A més, la majoria de rescats s'han de fer des de l'aire, ja que, tal com han argumentat les autoritats locals, "el mal temps i la força de l'aigua fan que sigui impossible utilitzar les llanxes de rescat".

Mentrestant, la preocupació creix, perquè les autoritats reiteren que és molt probable que el nombre de víctimes acabi augmentant.

Entre les zones més afectades hi ha els pobles de Conques-sur-Orbiel i Villardonnnel, on l'aigua arribava a les finestres del primer pis d'algunes cases.

Els bombers han hagut de fer 250 intervencions durant la nit de diumenge a dilluns. A Carcassona han caigut en cinc hores entre 160 i 180 l/m2 de pluja, l'equivalent a les precipitacions habituals en cinc mesos.

Les autoritats alerten que hi ha una quinzena de poblacions en "situació delicada" i sis en "situació preocupant".

Mapa dels departaments en alerta per inundacions i tempestes.

A Trèbes l'aigua ha pujat vuit metres en cinc hores. S'ha declarat l'alerta roja per tempestes i inundacions al departament i s'han suspès les classes a les escoles i els instituts.

Fins al moment, encara no s'han fet balanços dels danys materials causat per aquest inusual huracà.

stats