Societat 19/10/2014

Teresa Romero dóna negatiu en l'última anàlisi i ja no té càrrega viral

No es confirma que estigui lliure del virus ja que es requereix una segona prova de confirmació en 24 o 48 hores. El marit de l'auxiliar d'infermeria anirà als tribunals per demostrar "el gran nyap" de la gestió de l'Ebola a l'Estat

Agències
2 min
Els treballadors de l'Hospital La Paz-Carlos III asseguren que estan "molt preocupats". / Denis Doyle / Getty Images

MadridL'auxiliar d'infermeria infectada d'Ebola, Teresa Romero, ha donat negatiu en l'última prova PCR: "Zero càrrega viral", ha dit als periodistes la portaveu de la família, Teresa Mesa, després de rebre aquesta informació dels metges que atenen la pacient a l'hospital Carlos III de Madrid. Així ho ha confirmat també en un comunicat el No obstant això, no vol dir que

La portaveu de la família ha dit que cal ser prudent però li consta que els metges són molt optimistes, i creuen que el segon test donarà també negatiu. Mesa també ha comentat que Romero sap ja que ha donat negatiu, es troba molt bé, eufòrica i amb moltes ganes que li donin l'alta. "Està espectacular, ja s'aixeca, menja pràcticament de tot i està molt, molt bé", ha afegit alhora que ha comentat que té moltes ganes de sortir i d'"enfrontar-se al món".

Mesa ha explicat que el metge ha donat aquest diumenge la bona notícia a Teresa i ha insistit que ella està molt animada tot i que és conscient que ha estat molt greu. També ha relatat que ha parlat per telèfon amb Romero i ha tingut moments molt emotius. "Tere, gairebé me'n vaig, ha arribat a dir" ha revelat Mesa.

Ha avançat que la setmana que ve la podran canviar de planta hospitalària i ha revelat que ja no utilitza màscara d'oxigen. A més ha informat que Romero ja s'aixeca i passeja per l'habitació tot i que encara es cansa.

El marit anirà als tribunals per demostrar "gran nyap" de l'Ebola

Javier Limón, marit de l'auxiliar d'infermeria infectada per Ebola, Teresa Romero, ha dit que està "molt content" perquè la seva dona hagi donat negatiu en l'última prova PCR, tot i que ha anunciat que demostrar davant els tribunals "el gran nyap que ha estat la gestió" d'aquesta malaltia a Espanya.

"Avui estic molt content perquè es pot dir que Tere ja ha superat la malaltia", ha assegurat Javier Limón en referència a la seva dona. En un vídeo que ha fet arribar als mitjans de comunicació la portaveu de la família, Teresa Mesa, el marit de l'auxiliar d'infermeria comenta que ha preferit "viure aquests dies en soledat" i centrar totes les seves "forces i energies" perquè la seva parella es recuperés, encara que assenyala que portarà aquest cas a la justícia.

"Deixaré fins a l'última gota de la meva sang per defensar la seva honorabilitat i la seva dignitat i demostraré davant els tribunals la gran nyap que ha estat la gestió de l'Ébola a Espanya", ha afirmat.

Dos dels tres pacients en observació també donen negatiu

fonts hospitalàries han informat que dues d'elles també han donat negatiu al l'anàlisi PCR. Es tracta d'un viatger procedent de Nigèria, que ha sigut donat d'alta, i d'un infermer que continuarà en observació.

Aquest dissabte ja es va donar d'alta al missioner espanyol de l'Ordre de Sant Joan de Déu, que estava ingressat des del passat dijous. Es tractava d'un ingrés sota observació de baix risc, en no haver estat en contacte amb persones contagiades per Ebola durant la seva estada a Libèria, des d'on va arribar a Espanya fa una setmana.

stats