SUCCESSOS
Societat 30/10/2013

Alguns testimonis asseguren que l'empresari mort al Raval no tenia sang abans de l'actuació policial

Un veí afirma que va quedar un bassal de sang al terra quan els mossos es van emportar la víctima

Acn
2 min
Diverses entitats socials i col·lectius faran públic avui un comunicat per exposar les iniciatives per reclamar justícia per l'empresari mort.

BarcelonaTestimonis de la baralla i de la posterior actuació policial al carrer Aurora de Barcelona, al barri del Raval, han assegurat aquest dimecres que l'empresari del Gaixample mort, Juan Andrés Benítez, no presentava ferides sagnants després de la baralla amb un veí marroquí, però en canvi sí que hi havia un gran bassal de sang després que diversos mossos el reduïssin.

Alguns testimonis han declarat al jutjat d'instrucció que després de la baralla Benítez estava fumant i esperant la policia a uns 25 metres de l'home amb qui s'havia barallat. Aparentment no presentava cap ferida ni lesió de consideració.

Un bassal de sang

Fonts jurídiques han explicat que els testimonis han relatat que quan va arribar la primera patrulla dels Mossos, al cap d'uns vuit minuts, una agent va demanar la documentació a Benítez, que va dir que no la portava a sobre i que la tenia a casa seva, a prop d'allà. Quan va voler marxar cap a casa, la mossa li va intentar impedir, Benítez es va regirar i l'agent va caure a terra. A continuació dos agents més es van tirar sobre seu per reduir-lo i acte seguit s'hi van afegir altres efectius policials.

Un dels testimonis que ha declarat ha explicat que va veure com els agents donaven cops de puny i puntades de peu a Benítez, però no pas porres, com apunta l'informe de la policia espanyola. Segons dos testimonis, un cop els agents van retirar el cos inconscient de Benítez, va quedar un bassal de sang d'uns 50 centímetres de diàmetre que un agent va voler netejar amb una ampolla d'aigua.

Un altre testimoni ha relatat que tres agents policials van pujar a casa seva després de l'actuació i li van preguntar si tenia imatges del succés.

La baralla anterior

Per la seva banda, la dona del veí marroquí que es va barallar amb Benítez també ha declarat com a testimoni i ha explicat que l'empresari la va agredir. Segons ella, Benítez la va agafar pel coll i li va pegar violentament, però en preguntar-li per què només va presentar un informe mèdic de lesions en un braç no ha sabut respondre. També ha volgut exculpar el seu marit, assegurant que no va fer cap ferida greu a Benítez.

stats