INFRAESTRUCTURES
Societat 27/01/2011

Foment desencalla el Corredor Mediterrani del TGV i anuncia que el 3 de març presentarà l'estudi tècnic

El ministre de Foment, José Blanco, anuncia el compromís de l'Estat amb l'eix que ha de connectar Algesires amb el nord d'Europa, passant pel País Valencià i Catalunya.

Isaac Salvatierra
1 min

FigueresCompromís del govern espanyol pel Corredor Mediterrani d'alta velocitat. El proper 3 de març el ministeri de Foment presentarà l'estudi tècnic de l'eix que ha d'enllaçar Algesires amb el nord d'Europa. El projecte és d'un gran interès estratègic per a Catalunya i el País Valencià, pero fins ara executiu central no havia acabat d'agafar la paella pel mànec. L'anunci l'ha fet el ministre de Foment, José Blanco, durant la inauguració oficial de la nova estació del TGV a Figueres-Vilafant i del tram internacional d'alta velocitat fins a Perpinyà, que comercialment funciona des del 19 de desembre.

Precisament, durant aquest primer mes de funcionament de la connexió entre Catalunya i París han passat per alguns dels trams entre les capitals catalana i francesa un total de 14.503 viatgers. Els trajectes més venuts han estat Barcelona-Montpeller (2.700), Barcelona-París (2.628) i Barcelona-Perpinyà (2.347)

stats