05/01/2016

Un tiroteig a Terrassa acaba amb dos morts i els autors desapareguts

2 min
El carrer Nàpols del barri de Roc Blanc va estar ocupat tota la tarda pels Mossos d’Esquadra.

TerrassaTerrassa va convertir-se ahir a la tarda en l’escenari d’un tiroteig que va acabar amb dos morts en un pis del barri de Roc Blanc, a tocar de Viladecavalls. La policia ho investiga i des d’ahir busca l’autor -o els autors- dels fets per la ciutat i altres zones de la rodalia del Vallès Occidental, on van desplegar-se diversos controls. Fins ara només se sap que el presumpte assassí -o assassins- va entrar armat en un pis del carrer Nàpols i va obrir foc. En l’atac van morir dues persones, però fonts policials van confirmar a l’ARA que al pis hi havia tres persones més. La versió oficial indica que quan els primers agents dels Mossos van arribar al pis només hi havia les dues persones mortes, però al carrer haurien interceptat les altres tres persones, que haurien fugit després de l’atac.

Les víctimes són de l’Europa de l’Est -de Geòrgia, segons els veïns i fonts policials-, tot i que oficialment els portaveus dels Mossos mantenen que no poden concretar de quin país procedien. Uns veïns que regenten un bar a prop i que viuen just al costat del pis dels fets també van explicar a aquest diari que al pis on va produir-se l’atac hi vivia una família, que hi havia sempre molt moviment -entrada i sortida de molta gent- i que els llogaters tenien un vehicle de gamma alta, un Mercedes. Això, afegit al fet que recorden una batuda policial de la tardor del 2014, els fa pensar que potser s’hi traficava amb substàncies il·legals o algun tipus d’objecte relacionat amb el mercat negre.

A última hora del vespre tres dones que parlen castellà amb accent de l’Europa de l’Est es van presentar a la zona i per parlar amb els Mossos. Van assegurar que eren parentes d’almenys dos homes que vivien al pis on s’ha produït l’atac. Les dues més joves van mostrar documents a la policia i els Mossos les van tranquil·litzar, ja que els van poder dir que els dos homes que buscaven estan vius i són a comissaria: són, probablement, els que han sobreviscut al tiroteig. Quan va saber-se el que havia passat els Mossos van tallar el carrer Nàpols, una zona habitualment molt tranquil·la, segons els veïns.

stats