Societat 06/07/2017

TMB adverteix que ja no farà més propostes als treballadors del metro

La presidenta de l'empresa i regidora de Mobilitat diu que s'estudiaran "nous escenaris" per posar fi al "bloqueig"

Laia Vicens
1 min
Usuaris del metro a l’estació de La Sagrera durant una jornada de vaga

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) es planta i no farà cap més proposta de conveni als treballadors del metro. La presidenta de l'empresa i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha explicat que el consell d'administració de la companyia es reunirà la setmana que ve per estudiar "nous escenaris" per posar fi a les vagues. "Fins ara hem estat en una via de diàleg que ara ja no té més recorregut. Hem de replantejar-nos tots els escenaris i veure totes les sortides possibles", ha dit. Dilluns serà la desena jornada d'aturades al metro.

Tot i la insistència dels periodistes, Vidal no ha concretat quines poden ser aquestes actuacions. Així, amb relació a la possibilitat de decretar un arbitratge forçós, la presidenta de TMB no ha volgut mullar-se i ha delegat la decisió final al consell d'administració de l'empresa.

Tot i això, sí que ha assegurat que es prengui la mesura que es prengui per acabar amb el "bloqueig" de la situació, no es perjudicaran en cap cas les condicions laborals dels treballadors ni es perdran llocs de treball. En aquest punt, ha promès que el que no farà el govern és tancar un acord "amenaçant amb un ERO", un fet que ha recordat que sí que va fer l'anterior govern municipal.

La regidora ha carregat contra el comitè de vaga de TMB per haver rebutjat l'arbitratge voluntari que havia proposat la Generalitat, que està mediant en el conflicte, i que l'empresa havia acceptat. Per a Vidal, la decisió del comitè és una "irresponsabilitat" que genera una situació que "ja no l'entén ningú", ha dit.

stats