Societat 30/03/2015

Torna el descontrol del Saloufest: brutícia, alcohol i joves nus al camp de futbol de Reus

L'alcalde de Reus decideix prohibir la utilització de l'estadi als estudiants britànics

Dani Revenga
2 min

TarragonaL’Ajuntament de Reus ha transmès a l’organització del Saloufest el seu malestar pels incidents d'aquest dilluns al matí a l’estadi municipal de la capital del Baix Camp. Un dels grups d’aquest esdeveniment, que cada any en aquesta època porta a la Costa Daurada milers d’estudiants britànics, ha deixat escenes de brutícia, restes de menjar, ingesta d’alcohol i, fins i tot, joves corrent nus pel camp de futbol de Reus. L’Ajuntament de Reus, titular de la instal·lació, ha fet saber, a través d'un comunicat, que ha decidit prohibir la utilització de l'estadi municipal per a la Saloufest. Alhora ha exigit als organitzadors "més control dels possibles actes d'incivisme".

Es tractava de la primera jornada 'esportiva' del que teòricament és una estada dedicada a la pràctica d’esports, però que té un vessant clarament orientat a l’oci nocturn, tal com deixa clar la publicitat de l’esdeveniment, que fa referències directes a la bogeria de les nits de Salou i deixa els aspectes esportius en un segon pla.

El malestar també l’ha fet públic el Club de Futbol Reus Deportiu, que juga els seus partits en aquest estadi i que en les propers setmanes afrontarà el tram decisiu de la temporada. Des de l’entitat alerten que la conducta dels estudiants britànics perjudica l’estat de la gespa. El club roig-i-negre ja ha hagut de canviar l’horari dels seus entrenaments aquesta setmana perquè l’estadi estigués disponible per al Saloufest.

La primera tongada de participants al Saloufest va arribar a la Costa Daurada ahir diumenge i s’hi estaran fins dijous. L’esdeveniment viurà una treva durant el pont de Setmana Santa, coincidint amb la màxima afluència de turisme familiar.

Després d’aquests dies festius, dos torns més d’estudiants britànics passaran per Salou fins al 18 d’abril. Entre els tres grups, uns 9.500 estudiants hauran passat pel Saloufest 2015, un esdeveniment que permet allargar l’obertura d’hotels i establiments turístics just abans i després dels 4 dies forts de Setmana Santa i que deixa un important impacte econòmic a la capital de la Costa Daurada.

stats