Societat 31/07/2019

Tornen a detenir el veí de Sant Jordi Desvalls acusat de ser un piròman

La policia creu que és l'autor de quatre incendis a l'Alt Empordà

Ara
2 min
Un agent apagant un dels incendis que hauria provocat l'acusat

GironaEls Mossos d'Esquadra han detingut el suposat piròman de Vilopriu (Baix Empordà) com a presumpte autor de quatre nous incendis a la zona. Es tracta d'un veí de Sant Jordi Desvalls (Gironès) de 71 anys que ja va ser arrestat l'any 2012 per presumptament haver provocat diversos focs en cadena a l'Alt Empordà, però el jutjat va arxivar la causa per falta de proves.

La investigació policial que ha acabat amb la seva detenció va començar el 5 de juliol quan un mosso fora de servei va veure un foc a peu de la carretera que va de Garrigoles a Verges. L'agent va alertar els serveis d'emergències i van aconseguir controlar el foc en la seva fase inicial. Quan l'agent marxava va veure un home que somreia i un vehicle enmig d'una zona boscosa, just uns metres més endavant d'on s'havien originat les flames. Al mosso li va semblar una actitud sospitosa i va iniciar les investigacions que van permetre identificar-lo l'endemà.

Els investigadors van estudiar tots els indicis recollits al lloc de l'incendi i van observar que tenia característiques idèntiques amb altres focs que s'havien originat a la mateixa zona els dies 18 de juny i 5, 6 i 26 de juliol. En tots els casos, els incendis van tenir lloc a Garrigoles, Colomers, Vilopriu i Camallera i tots havien començat al marge d'una carretera de la mateixa manera: amb una bossa de plàstic plena de papers. En un dels casos, a més, s'havia observat el mateix vehicle fugint de la zona.

Finalment, el 30 de juliol els Mossos van localitzar i detenir a Vilopriu el suposat piròman com a presumpte autor dels quatre incendis. L'arrestat va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Aquesta no és la primera vegada que se l'enxampa. Els Mossos ja el van detenir fa set anys com a sospitós d'haver provocat tres petits focs i haver intentat encendre'n un altre. Els focs es van poder apagar amb rapidesa i, mentre els Bombers anaven d'un costat a l'altre, es van creuar amb el tot terreny del detingut. Un any després, el jutjat de la Bisbal d'Empordà, que es va fer càrrec del cas, va arxivar el procediment perquè no va trobar "indicis" que acreditessin que l'home encengués el sotabosc.

stats