Societat 20/05/2016

Adéu a la mort del Toro de la Vega: ja no es podrà matar en espectacles

Castella i Lleó prohibeix la mort de l'animal en públic, però no la tortura

Ara
1 min
Un grup de gent, durant la la celebració del Toro de la Vega

BarcelonaAdéu a la mort del Toro de la Vega en públic. La Junta de Castella i Lleó va aprovar aquest dijous la prohibició de la mort d'animals de lídia en presència de públic en els espectacles taurins populars. El decret diu que es prohibeix la mort del toro, però no la celebració de la festa. Per tant, no es prohibeix la tortura de l'animal.

El conseller de la Presidència de la Junta, José Antonio de Santiago-Juárez, va explicar ahir que després de l'última festa del Toro de la Vega van decidir "obrir un període de reflexió", que i entre la sortida de "prohibir o protegir aquesta tradició", han optat per la segona opció, per adaptar-lo "a la cultura i sensibilitat del segle XXI". "Pràcticament tothom està d'acord que és la millor sortida per mantenir la tradició", va plantejar Santiago-Juárez.

L'alcalde de Tordesillas, indignat

Al seu torn, l'alcalde de l'Ajuntament de Tordesillas, José Antonio González Poncela, va anunciar que recorrerà la decisió davant els tribunals. Preguntat pels preparatius de la propera edició del Toro de la Vega, l'alcalde va contestar que "treballaran perquè se segueixi celebrant com s'ha celebrat durant 500 anys".

Els col·lectius animalistes i antitaurins han mostrat la seva satisfacció per la prohibició, tot i que l'han qualificat d'insuficient per mantenir el maltractament de l'animal i han demanat a l'abolició de la celebració.

stats