Societat 24/08/2015

Des de l'any 2000 han mort 70 persones en festes amb bous al carrer

Aquest any ja hi ha hagut 11 víctimes mortals. L'elevada mortalitat coincideix amb un ressorgiment del debat sobre la continuïtat de la festa

Agències
1 min
Imatge d'arxiu de la celebració dels 'bous al carrer' a la localitat castellonenca d'Onda.

CastellóLa mort, dissabte, d'un home com a conseqüència de l'agafada que va patir durant les festes de bous al carrer a la localitat de Borriol, a la Plana Alta, fa que ja siguin 11 les víctimes mortals aquest estiu durant festes populars amb braus.

L'esdeveniment va passar dissabte a la tarda, i després de la mort de l'home, que no era natural de la localitat però hi residia des de feia un temps, el consistori va decidir suspendre la resta d'activitats de la jornada, emmarcades en les festes patronals de la localitat.

Els 11 morts d'aquest estiu suposa la xifra més alta dels últims anys. Fins ara l'any amb més morts durant les festes amb braus era el 2009, amb 10 víctimes mortals. Des de l'any 2000 han mort una setantena de persones, la majoria homes, en unes festes més qüestionades que mai, després que l'arribada de nous governs d'esquerres a molts ajuntaments hagi obert un procés de revisió d'una tradició denunciada pels grups de defensa dels animals però amb un ampli suport popular.

stats