SOCIETAT
Societat 13/07/2013

El nou bisbe de Tortosa rebutja els enfrontaments dins l'Església i demana unitat per afrontar la situació actual

Monsenyor Enrique Benavent ha iniciat el seu ministeri pastoral davant més d'un miler de persones que han omplert la Catedral tortosina

Acn
1 min

BarcelonaEn l'homilia de la seva presa de possessió com a nou bisbe de Tortosa, monsenyor Enrique Benavent, ha recordat que l'església només ha d'ajudar al seu poble a avançar en la seva història però no ha d'interferir-hi. El bisbe tortosí també ha rebutjat les divisions internes en l'Església que no faciliten l'ajuda als cristians que passen per situacions complicades.

Més d'un miler de persones han omplert la Catedral de Tortosa per presenciar l'inici del ministeri pastoral de Benavent, així com una extensa representació de bisbes, arquebisbes, cardenals i capellans, i dels governs valencià i català, encapçalada per la vicepresidenta Joana Ortega, i el president del Parlament de València, Juan Cotino.

En l'homilia de la seva presa de possessió com a nou Bisbe de Tortosa, monsenyor Enrique Benavent, ha rebutjat les divisions internes en l'Església que dificulten la seva tasca i ha demanat que es bolqui en la caritat. "Davant de les dificultats que avui experimentem per a la evangelització, podem caure dins de la mateixa Església en la temptació d'acusar-nos els uns als altres de ser els culpables de la situació que estem vivint", ha lamentat.

Benavent ha insistit en què aquesta actitud "no soluciona res i dificulta l'anunci de l'evangeli". "Que les diferencies legítimes, no es converteixin en divisions. Sense la comunió entre nosaltres, el nostre anunci de l'evangeli no pot ser creïble", ha afegit.

Benavent també ha recordat que com a Bisbe només pot ajudar al seu poble "a avançar per la seva història", però no ha d'interferir-hi. També ha tingut un record per a les persones que pateixen les dificultats de la crisi econòmica, els malalts, i tots aquells que pateixen.

stats