X Games de Barcelona
Societat 21/05/2013

Un total de 116.000 persones han assistit als X Games

Per primer cop des de la celebració dels Jocs Olímpics del 92, tota l’Anella Olímpica ha estat aquests dies en funcionament de manera simultània.

Ara
2 min

BarcelonaUn total de 116.000 persones -incloent els esportistes- han assistit als X Games, celebrats a Barcelona del 16 al 20 de maig. Per primer cop des de la celebració dels Jocs Olímpics del 92, tota l’Anella Olímpica ha estat, aquests dies, en funcionament de manera simultània. L’organització ha destacat que el Big Air del Palau Sant Jordi ha tingut l’aforament rècord de totes les edicions de l’esdeveniment. Per l’Ajuntament de Barcelona, la bona assistència avala la continuïtat del projecte els propers anys 2014 i 2015, en els quals Barcelona tornarà a acollir aquesta competició d'esports extrems.

El medaller ha comptat amb la presència dels principals noms d'atletes i riders mundials. Noms com Buckey Lasek (skate vert), Jamie Bestwick (BMX Freestyle Vert) i Garret Reynold (BMX Freestyle Street), entre d'altres, han pujat al graó més alt del pòdium. Pel que fa a la participació dels atletes i riders catalans, cal subratllar l’or que s’ha endut Laia Sanz i la doble medalla (or i bronze) d’Edgar Torronteras. D'altres esportistes com Tony Hawk, Nani Roma i Carlos Saiz han vist frustrada la seva participació ja que les proves a les quals havien de participar es van suspendre a causa de les pluges.

Noves instal·lacions

A Barcelona es faran properament tres nous "skateparks", concretament a Les Corts, a Nou Barris i a la Mar Bella (Sant Martí) –l’actual instal·lació passarà dels 300 m2 actuals als 1.700 m2 abans d’acabar l’any-. També es faran adaptacions en espais (places i parcs) on es practica el patinatge; es col·locaran diferents elements –rampes, escales, calaixos de formigó i baranes- especialment assenyalats per a la pràctica del skate, en resposta a les demandes d’entitats i practicants d’aquest esport. Aquests espais, de petit format, estaran ubicats a La Barceloneta, a Sant Andreu i a Sants-Montjuïc. A més, es crearà un circuit de BMX a l’entorn del Velòdrom d’Horta (Horta-Guinardó), perquè es converteixi en l’epicentre de la pràctica de la bici en les seves diferents modalitats. Finalment, cal destacar que Barcelona comptarà amb una gran instal·lació per a l’”skateboard” per acollir competicions d’àmbit internacional el 2015.

stats