Societat 19/02/2015

Trànsit també farà visibles els seus radars mòbils

El director Joan Josep Isern no creu que la mesura serveixi per reduir la mortalitat

Acn
1 min
Un camió passa per sota del pòrtic del radar en tram situat a la N-340, a l'alçada d'Amposta.

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) també farà visibles els seus radars mòbils, com ja ha anunciat la direcció general de Trànsit (DGT). Tanmateix, el director de l'SCT, Joan Josep Isern, ha reconegut a l'ACN que no veuen que la mesura pugui resultar útil per lluitar contra la mortalitat a les carreteres.

La directora general de la DGT, María Seguí, va anunciar aquest dimecres una sèrie de mesures per reduir la sinistralitat que inclouen fer visibles els detectors mòbils i unificar en 7 km/h el topall de superació de la velocitat permesa a partir de la qual els radars s'activaran per sancionar els vehicles.

Isern ha reconegut que "en el fons" no veuen "on és l'augment de seguretat" que comportarà el fet de fer pública la ubicació dels radars mòbils. A més, Isern considera que resulta "incongruent" prohibir els detectors de radars i mesos després anunciar aquesta mesura. "Si la directora general de la DGT, María Seguí, considera que serà útil per aconseguir aquesta reducció de la mortalitat, serem els primers a aplicar-ho", ha assegurat.

Isern ha avisat que el canvi de tendència a les carreteres espanyoles requereix "prendre mesures" per aturar la mortalitat que s'està produint darrerament. Segons el director de l'SCT, si no fos per Catalunya i el País Basc –totes dues comunitats, amb competències en matèria de trànsit–, les xifres de morts a l'Estat haurien estat "pitjors" durant el 2014.

Isern demanarà informació sobre com la DGT pensa donar a conèixer la ubicació d'aquests radars mòbils per fer servir el mateix mecanisme per senyalitzar-los.

stats