Societat 06/08/2015

El transsexual vetat per ser padrí de bateig demana ajuda al Papa

M.g.
2 min
L’Alexander ha impulsat una petició a Change.org per demanar al Papa que intercedeixi en el seu cas.

BarcelonaFins al febrer del 2014, l’Alexander Salinas era, segons el seu DNI, l’Alexandra. Ara és el tiet del fill d’una de les seves germanes i d’aquí unes setmanes ho serà d’un altre fill de la seva altra germana. La il·lusió de l’Alexander i la seva família és que es converteixi en el padrí de bateig dels dos nebots. El bisbat de Cadis, però, no l’hi permet perquè és transsexual. Segons explica el jove, el bisbat creu que “la seva condició sexual li impedeix portar una vida congruent amb la fe”. Malgrat tot, l’Alexander assegura que l’Església que ell coneix “no és així” i vol donar-li l’oportunitat de rectificar el seu error. Per això mateix ha impulsat una iniciativa a la plataforma online Change.org per demanar al papa Francesc que intercedeixi per ell i faci rectificar la decisió del bisbat de Cadis. En la petició d’ajuda el noi destaca que el papa Francesc ja ha tingut acostaments a la comunicat transsexual -a principis d’any el Papa va rebre en audiència privada Diego Neria Lejárraga, un altre transsexual espanyol.

Fidel a l’Església

Segons declara el jove a la petició, des de ben petit ha seguit a l’Església i afirma sense problemes que “un dels dies més importants” de la seva vida va ser el de la seva comunió. “Sempre que la feina i les obligacions m’ho permeten vaig a missa”, assegura. Per això l’Alexander no pot entendre la decisió que s’ha pres en el seu cas. “S’ha dut a terme pel simple fet de ser qui sóc”, critica. La iniciativa està tenint molt èxit a la plataforma de firmes per internet. Ja només n’hi falten poc més de 2.000 per aconseguir creuar la meta de 35.000 que té marcada.

El bateig s’ha suspès

La seva germana, Irene Salinas, en al·lusions a les raons per signar la petició que recull Change.org, reafirma que vol que el seu germà sigui el padrí del seu fill, i per això ha suspès temporalment el bateig fins que la situació es normalitzi. L’Alexander així ho espera i destaca a la petició: “Si milers de veus ho demanem, el papa Francesc sabrà fer rectificar el bisbat de Cadis i podré ser un bon padrí per al bateig del meu nebot”.

stats