Relleu als Mossos

Trapero treballa a la comissaria de l'Eixample a l'espera d'un lloc definitiu

El major ocupa un despatx provisional mentre es decideixen les seves noves funcions

2 min
El conseller Elena i el major Trapero en una imatge de quan el segon encara liderava el cos.

BarcelonaEl major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que va deixar de ser el cap del cos amb la remodelació de la cúpula policial de finals de l'any passat, es va reincorporar ahir a la feina, tot i que encara no està definit quin serà el seu nou rol. De moment, segons ha avançat La Vanguardia, Trapero treballa des d'un despatx a la comissaria de l'Eixample, a la plaça Espanya de Barcelona, on comparteix dependències amb els fura, els policies de paisà que persegueixen lladres reincidents. Fonts del departament d'Interior precisen que es tracta d'una ubicació "provisional" que es farà servir mentre no es decideix quina és la nova posició del major.

Les mateixes fonts també apunten que encara no està tancada la decisió sobre de qui dependrà el major. La informació que publica La Vanguardia assenyala que Trapero estarà sota el paraigua del director general de la policia, Pere Ferrer, i no del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que és qui va destituir Trapero per impulsar canvis a la cúpula policial. "Una nova etapa requereix nous lideratges", va defensar, i ahir, en una intervenció al Parlament, va tornar a situar els relleus dins de la normalitat de qualsevol canvi d'etapa: "No hi ha cap sectarisme partidista". La destitució, anunciada al desembre, feia mesos que es madurava al Govern, fruit de la tensió entre la cúpula que liderava Trapero i la direcció política de la conselleria. El seu lloc l'ha ocupat Josep Maria Estela.

El major ja va treballar ahir al seu nou despatx a la vuitena planta de la comissaria de l'Eixample, mentre es continuen abordant els detalls de quina serà la seva nova funció i a qui haurà de retre responsabilitats. Segons el departament, encara no està decidit si aquest acabarà sent el lloc de feina definitiu de Trapero. El conseller d'Interior sí que va avançar en una entrevista a RAC1 que se li havia ofert una posició relacionada amb l’anàlisi i l’avaluació de riscos i que el major havia demanat temps per pronunciar-se.

Trapero i Estela, que és qui ara exerceix de comissari en cap dels Mossos, van coincidir ahir en l'acte de cessament de Fernando Aznar Ladrón de Guevara com a inspector general de l'exèrcit. Després, Trapero es va presentar per primera vegada al seu lloc provisional de feina.

stats