Societat 18/03/2021

Tres detinguts més per la destrossa a la comissaria de Vic

Els Mossos també arresten tres persones vinculades als incidents en les protestes per Hasél a Navarcles i Tarragona

2 min
Treballs de reparació avui al matí a Vic

BarcelonaUn mes després que comencessin les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél, els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones per tres incidents de les mobilitzacions d’aquells dies a Vic, Navarcles i Tarragona. Ja són 142 els arrestats en les manifestacions per Hasél. La meitat dels detinguts aquest dijous ho són per una de les imatges de la primera nit d’aldarulls, la destrossa de la comissaria dels Mossos de Vic. En aquell moment es van detenir quatre persones per l’assalt, en què es van trencar els vidres i les càmeres de seguretat, a més d’entrar fins al hall. Els agents, que van activar el codi 33 per una situació d’extrema gravetat, van intervenir amb escuts i cascos antics fins que va arribar una furgoneta dels antiavalots de l’ARRO de Manresa.

Ara els Mossos han arrestat tres persones més per la destrossa de la comissaria el 16 de febrer. Són tres homes de 18, 25 i 28 anys de Vic, Roda de Ter i les Masies de Voltregà, tots ells de nacionalitat espanyola. La policia els atribueix els delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat contra els agents de l’autoritat –12 mossos van resultar lesionats–, amenaces i danys. Pel que fa a les altres detencions d’aquest dijous, dues són per un delicte de danys per les pintades la matinada del 19 de febrer a la façana de l’Ajuntament de Navarcles i a un cotxe de la Guàrdia Municipal. Són un home i una dona de 30 anys de Navarcles i Manresa, ambdós de nacionalitat espanyola. Els Mossos apunten que la seu del consistori és un edifici modernista amb interès històric i que la suma dels danys va ser de 5.500 euros.

El sisè arrestat és un home de Tarragona de nacionalitat espanyola per un delicte de desordres públics. La policia el vincula amb la crema de contenidors en forma de barricada el 20 de febrer a l’avinguda Marquès de Montoliu de la capital del Tarragonès i també fa referència als aldarulls d’altres dies a la mateixa ciutat, quan hi va haver llançaments d’objectes contra els agents i danys tant al mobiliari urbà com a entitats bancàries.

stats