Societat 30/04/2021

Alliberen una altra empresonada per la furgoneta cremada de la Urbana

Sis detinguts més per aquesta acció continuen pendents de l’Audiència de Barcelona

2 min
Estat en què va quedar la furgoneta després que la ruixessin amb un líquid.

BarcelonaL’única catalana dels vuit empresonats per la furgoneta cremada de la Guàrdia Urbana el dissabte 27 de febrer, l’última nit amb aldarulls en les protestes per Pablo Hasél, sortirà en llibertat. Segons ha avançat la SER, és la segona que abandonarà la presó dels vuit detinguts per aquesta acció, després que la dona italiana a qui li atribuïen el fet de ruixar la furgoneta ja quedés lliure quan el seu advocat va demostrar que els Mossos d’Esquadra s’havien equivocat de persona. Pel que fa als altres sis que continuen empresonats –cinc italians i una francesa–, estan pendents que l’Audiència de Barcelona resolgui els recursos que els seus advocats van presentar demanant que els alliberin. De moment la secció desena només s’ha pronunciat sobre la noia catalana.

En la interlocutòria en què acorden deixar lliure M.F.C., les jutges recullen que dos agents infiltrats –de paisà– “no tenen cap dubte” que ella formava part d’un grup de 15 persones que aquell dia van fer destrosses, també la situen en el moment que es va cremar la furgoneta de la Urbana i diuen que és la propietària d’una motxilla on hi havia 20 pastilles per encendre barbacoes. Però el tribunal admet que ara, a diferència de quan la van empresonar a principis de març, no existeix un “risc” de reiteració delictiva perquè les protestes per Hasél s'han acabat i res “fa sospitar” que tornin a repetir-se. Afegeix que la noia viu a Catalunya amb els seus pares, fa un cicle formatiu de grau superior, no té una economia que li permeti fugir de casa i està arrelada a la seva família.

Les magistrades consideren que el risc de fuga per les penes que se li poden imposar “queda neutralitzat” pel “fort arrelament”. Per això l’alliberen amb l’obligació de comparèixer cada setmana al jutjat més a prop de casa, li prohibeixen sortir d’Espanya, li retiren el passaport i haurà de dir a quin domicili la poden trobar.

Aclarir cada participació

En la mateixa interlocutòria, l’Audiència explica que resoldrà els recursos que van presentar tots els empresonats de manera individual. Però el tribunal ja avança que pensa que tots van formar part de les protestes d’aquell dia i que la investigació haurà de determinar quina va ser la participació de cadascun en els aldarulls.

stats