Societat 15/12/2013

Tres membres d'una família moren d'una intoxicació alimentària a Sevilla

Les víctimes, una parella i la seva filla de 14 anys, passaven dificultats econòmiques i rebien menjar caducat que els regalaven. Una altra de les filles està hospitalitzada

Efe
2 min

SevillaUna intoxicació alimentària ha provocat la mort de tres membres d'una mateixa família, un home de 61 anys, la seva dona de 50 i una filla de 14, a Alcalá de Guadaira (Sevilla), segons ha confirmat l'Ajuntament de la localitat, que ha decretat tres dies de dol.

Una altra filla, de 13 anys, es troba ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, amb pronòstic reservat i amb nàusees i vòmits.

Fonts de la investigació han explicat a Efe que els afectats vivien de la recollida de cartrons i rebien donacions d'aliments caducats o a punt de caducar que els cedien alguns establiments. Segons les primeres indagacions, els afectats havien menjat peix poc abans de començar a trobar-se malament.

La portaveu municipal, Miriam Burgos, ha assenyalat que "la família residia a Alcalá des de feia alguns anys, però no era usuària habitual dels serveis socials de la ciutat", encara que aquest any, a l'octubre, l'home havia sol·licitat el salari social".

El cas està sota secret de sumari, de manera que la portaveu ha demanat prudència perquè la justícia pugui seguir el seu curs habitual i sigui la que clarifiqui els fets.

L'equip de salut pública de la delegació territorial d'Igualtat, Salut i Polítiques Socials de la Junta d'Andalusia ha realitzat una mostra epidemiològica al domicili i ara se n'està fent l'anàlisi, ja que el succés va provocar que s'activés l'alerta alimentària.

Recollien cartrons i plàstics per vendre

El matrimoni vivia de la recollida de cartrons, caixes de plàstic i roba vella que revenien per obtenir ingressos, segons han explicat a l'agència Efe els veïns, que han relatat que sortien cada matí amb la seva furgoneta.

Per causa de la precarietat econòmica, la família acceptava donacions d'aliments que els feien arribar la gent o establiments comercials perquè acabaven de caducar o estaven a punt de fer-ho, han afegit els mateixos testimonis.

El mort era un lampista a l'atur, va treballar per a una asseguradora i va perdre la feina amb l'esclat de la crisi. Vivien en un pis embargat per una entitat financera des de fa anys, tot i que encara no havia arribat cap ordre de desallotjament.

El coordinador local de Càritas, Antonio Muñoz, ha explicat que a la parròquia de Sant Agustí a la qual pertany el barri on vivia la família atén habitualment 200 d'aquestes famílies, però ha recordat que només distribueix aliments no peribles.

stats