Societat 04/04/2013

Tres adolescents imputats pel vídeo sexual amb menors que va inundar Twitter

La gravació va ser 'trending topic' a la xarxa social i s'hi poden veure dos nois i una noia d'entre 15 i 16 anys mantenint relacions sexuals

Efe
2 min

CàdisTres menors han estat detinguts unes hores i han quedat imputats per la gravació i difusió del vídeo sexual amb menors que ahir va ser 'trending topic' a Twitter. Els protagonistes de les imatges són dos nois i una noia de Cadis que podrien tenir 15 o 16 anys.

A partir de la difusió a Twitter del vídeo, que mostra una fel·lació i hi participen dos nois i una noia en una zona pública, hi va haver una multitud de comentaris que el van convertir en 'trending topic' (un dels temes més comentats). Agents de la Policia Nacional a Cadis van començar una investigació perquè és delicte difondre imatges sexuals de menors a internet, i fins i tot fer-ne un retuit.

La noia del vídeo ja ha denunciat els fets a la policia, i un dels nois, que ha guanyat més de nou mil seguidors, ha negat haver-la obligat a tenir relacions sexuals amb l'altre noi.

En una nota de premsa, la policia espanyola explica que va iniciar la investigació després de rebre diversos missatges en el seu perfil a Twitter, i que ha aconseguit frenar la difusió i localitzar i detenir els suposats responsables.

"Va ser compartit i distribuït a Twitter per milers d'usuaris amb un 'hashtag' que ràpidament es va convertir en 'trending topic'" explica la policia, i afegeix, en la seva nota, després d'apuntar també que de seguida va ser allotjat a nombroses pàgines web de l'estranger.

Després emprendre les investigacions la matinada del 2 al 3 d'abril, i mentre intentaven paralitzar la difusió del vídeo, la menor que hi apareix presentar una denúncia. En aquell moment, els agents ja havien identificat un dels adolescents que sortia a l'enregistrament, testimoni dels fets.

Les investigacions van permetre la identificació i detenció de tres menors, un per la gravació i distribució del material videogràfic i els altres únicament com distribuïdors. Després de declarar davant la policia, els arrestats van ser posats en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant la Fiscalia de Menors quan siguin requerits.

A més de la localització dels autors del vídeo i de la seva distribució, la policia assegura que ha treballat a "contrarellotge" per retirar el vídeo de les nombroses pàgines web en què es trobava "tot i que la majoria estaven ubicades a l'estranger i, per tant, no depenien de les lleis espanyoles ".

El cos ha aprofitat aquest cas per alertar la població que una vegada introduït qualsevol contingut a internet, "és extraordinàriament difícil retirar". La policia també recorda que la distribució d'aquest vídeo és un delicte i que continuen les investigacions entre "la multitud de persones l'han compartit i penjat a diferents servidors" sabent el que estaven fent.

stats