Societat 20/10/2013

Tres nous sismes menors registrats a la zona del Castor en les últimes 24 hores

Des del passat 4 d'octubre no s'ha registrat cap sisme superior als 2,5 graus Richter

Efe
1 min

BarcelonaTres nous sismes s'han registrat en les últimes 24 hores a la zona del magatzem de gas Castor, a les Terres de l'Ebre, tots de magnitud inferior a 2,5 graus en l'escala Richter, sense constància que hagin estat percebuts per la població, informa Protecció Civil.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut la informació de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) que en les últimes 24 hores s'han registrat tres sismes a la zona de les Terres de l'Ebre amb epicentre a l'interior de la costa, a uns 25 quilòmetres d'Alcanar.

No es té constància que hagi estat percebut per la població de les Terres de l'Ebre perquè no hi ha hagut cap trucada al telèfon d'emergències 112 ni a les policies locals, i tampoc hi ha cap indici de dany material.

Els sismes han tingut unes magnituds de 2,2, 1,7 i 1,8, respectivament, en l'escala Richter.

La Generalitat manté en fase d'alerta el pla Sismicat de manera preventiva per fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa pròxima a les Terres de l'Ebre.

Des del 4 d'octubre no s'ha registrat cap sisme superior als 2,5 graus Richter i, en general, l'activitat ha disminuït, encara que no es pot descartar que se segueixin produint.

Des de l'inici de l'episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits sismes registrats, es té constància que s'han percebut 8 sismes −casos en els quals hi ha hagut trucades al telèfon d'emergències 112 o a les policies locals de la zona.

Fins ara no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.

stats