Societat 27/10/2014

Trias vol que el jutge citi el director de la Policia Nacional per saber si l'investiguen

En la querella contra 'El Mundo' que presentarà aquest dimarts, l'alcalde de Barcelona requereix a diverses entitats bancàries andorranes i suïsses perquè informin si existeix qualsevol compte, dipòsit o producte financer al seu nom

Efe
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dilluns / EFE

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha negat tenir diners ocults a Andorra, tal com publica aquest dilluns el diari 'El Mundo', i formalitzarà dimarts en un jutjat d'instrucció de Madrid una querella per injúries. En la demanda judicial contra el diari i els tres periodistes que signen la informació s'assegura que els fets que relaten "són completament falsos i, per tant, calumniosos i greument lesius de l'honor" de Xavier Trias.

Segons 'El Mundo', les autoritats espanyoles investiguen si Trias posseeix un compte ocult d'almenys 12,9 milions d'euros en bancs andorrans. El rotatiu, que cita fonts financeres del Principat, explica que Trias hauria desviat aquests fons des de Suïssa, concretament des de l'entitat Union de Banques Suisses (UBS), fins a Andorra fa vint mesos, quan ja era primer regidor de Barcelona.

L'alcalde de Barcelona demana per "acreditar la falsedat de les imputacions" que es cridi a testificar el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, perquè aclareixi si està sent investigat, i que es requereixi a diverses entitats bancàries andorranes i suïsses perquè informin de si existeix qualsevol compte, dipòsit o producte financer a nom seu.

Trias ha destacat aquest dilluns, en una compareixença davant els periodistes arran d'aquesta informació, que és "absolutament fals" que disposi d'un compte a Andorra amb 3 milions d'euros i ha emmarcat aquest assumpte en els "atacs" al seu partit (CDC). "No estic disposat a tolerar que el meu nom quedi brut (...) i no admeto cap tipus de comparació", en al·lusió a l'expresident català Jordi Pujol, ha assenyalat l'alcalde en una roda de premsa en la qual ha afegit que no sap si, de veritat, està sent investigat per la policia.

L'alcalde de Barcelona ha criticat també el ministre de Justícia, Rafael Catalá, perquè hagi dit que la notícia sobre Trias demostra que l'Estat de dret funciona bé i que els jutges i la Policia Judicial treballen davant de qualsevol irregularitat per assegurar que els responsables polítics compleixen amb la seva obligació. "Espero que acabi funcionant bé i quan es demostri que és fals s'actuï amb contundència contra les persones que fan córrer aquests falses notícies", ha dit Trias, que ha insistit que no té ni ha tingut cap compte bancari ni a Andorra ni a Suïssa, ni té tampoc no 12 milions d'euros. "Acabo de passar a la secció dels indignats, crec que és una vergonya. No admeto que la gent jugui amb la meva honestedat", ha declarat Trias.

Convergència i Unió ha demanat al Congrés la compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la filtració a la premsa d'una investigació policial a l'alcalde de Barcelona.

stats