Societat 21/06/2017

Trias planteja un acord entre el PDECat, ERC i el PSC per desbancar Colau a les pròximes municipals

L'exalcalde creu que Collboni està "infinitament" més a prop d'ell que de l'alcaldessa

Ara
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dilluns / EFE

BarcelonaEl president del grup demòcrata i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha plantejat aquest dimecres un acord entre el PDECat, ERC i el PSC per guanyar Ada Colau a les pròximes eleccions municipals. En declaracions a RAC1, Trias ha apuntat que seran les bases del seu partit les que decidiran com afrontar les pròximes eleccions, però ha opinat que la millor solució passaria per fer algun tipus de coalició electoral prèvia que tingui prou força com per superar BComú. "Farem la unió abans. Hem de fer el possible per crear una base més àmplia", ha argumentat.

Trias s'ha mostrat partidari de partits forts, i ha reivindicat el nucli del grup demòcrata amb Joaquim Forn al capdavant. Ara bé, tenint en compte el que va passar a les últimes eleccions municipals, ha considerat que ara toca ampliar la base i fer un acord previ per aconseguir un moviment que pugui obtenir un bon resultat, superior al que pugui aconseguir Colau. Ha recordat que a Barcelona, si no s'aconsegueixen 21 suports governa la llista més votada, encara que tingui 11 regidors.

En tot cas, ha apuntat que aquesta serà una decisió que prenguin les bases del PDECat. "Però si m'escolten a mi jo crec que hem de fer el possible per fer una base més àmplia", ha afegit. Ha negat que sigui possible un acord amb el PPC, amb Cs o amb la CUP, i ha constatat que es poden fer "acords importants i amplis amb ERC i el PSC", perquè hi ha "molts punts que els uneixen".

De fet, ha opinat que Collboni està "infinitament" més a prop d'ell mateix que de Colau, i ha remarcat que ell comparteix el model social de Pasqual Maragall i del PSC en general.

Aquest acord per desbancar Colau de l'alcaldia, ha continuat, ha de tenir com a plantejament bàsic que "no hi ha benestar sense creixement econòmic", i contrastar-lo amb el model de "decreixement econòmic" que propugna BComú.

stats