Societat 17/10/2016

Troben legionel·la al sistema d'aigua de boca de dues escoles de Calafell

L'Ajuntament, tot i que diu que no hi ha risc de contagi, ha fet clausurar les aixetes i durà dipòsits d'aigua als centres

Acn
2 min

BarcelonaL’Ajuntament de Calafell ha prohibit l’ús de les aixetes de les escoles Santa Creu i Mossèn Cinto Verdaguer per l’aparició de lleus traces de legionel·la. Segons ha informat el consistori en un comunicat, les quantitats detectades "no són suficients" per pensar en un risc de contagi. Amb tot, seguint els protocols de seguretat, s’han tancat les aixetes mentre es fan les anàlisis corresponents i els tractaments per garantir l’eliminació del bacteri.

L’Ajuntament ha avançat que mentrestant abastirà els dos centres amb dipòsits externs temporals i distribuirà aigua embotellada entre els alumnes, tot i que recomanen que els infants procurin dur aigua de casa. És la tercera vegada des de principis d’any que es detecten traces de legionel·la en un equipament públic a Calafell.

A partir d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Calafell ha garantit que es farà el tractament químic indicat per a l’eradicació de la legionel·la a les dues escoles, a base de productes hiperclorats, i es prendran noves mostres. A més, s’obriran les aixetes dos cops al dia i es mantindrà la temperatura dels escalfadors d’aigua al màxim, ja que la legionel·losi no sobreviu a altes temperatures.

El consistori ha insistit que les traces detectades no suposen cap risc per a la salut i ha assegurat que ha anunciat la situació a les famílies dels alumnes dels dos centres escolars. En un comunicat, l’Ajuntament ha apuntat que ha divulgat el cas "per evitar els rumors i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions".

El cas de legionel·la a les escoles Santa Creu i Mossèn Cinto Verdaguer és el tercer que es produeix en unes instal·lacions municipals a Calafell aquest any. Al gener, l’Ajuntament va tancar les dutxes dels vestidors de pavelló Joan Ortoll perquè s’hi havia detectat aquest bacteri, i al març també se’n va constatar la presència a la llar d’infants El Rasclet.

stats