Societat 05/01/2016

Troben un nen mort des de fa dies en un pis de Girona i en detenen els pares

Els pares no pagaven el lloguer i la propietària ha avisat la policia després d'intentar fer una visita al pis sense èxit

Josep Pastells / Sílvia Barroso
2 min
Pis on s'ha trobat el nen mort / DAVID BORRAT

Girona / BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan investigant la mort d'un infant a Girona. Segons fonts policials, el nen tindria aproximadament uns 7 anys d'edat. El cos del menor ha estat trobat aquest dimarts en el pis, tot i que segons els Mossos d'Esquadra "faria dies que era" en el domicili, al cèntric carrer Joan Roca i Pinet. L'habitatge és a escassos 200 metres d'on passa la cavalcada de Reis, al costat del Parc del Migdia.

Els pares del nen han estat detinguts per homicidi imprudent després d'haver estat traslladats a la comissaria per explicar la seva versió dels fets. El cadàver de la criatura no tenia signes externs de violència i la hipòtesi amb què treballen els investigadors és que el nen podria haver mort a causa d'una malaltia no tractada per desconfiança respecte de la medicina convencional. L'homicidi imprudent és un tipus penal que castiga comportaments negligents greus de persones obligades a tenir cura de la seguretat dels que han acabat sent les víctimes mortals. Pot comportar fins a quatre anys de presó.

La família té dos fills més –un nen i una nena més grans–, i els nens eren escolaritzats a casa. Feia setmanes que no es relacionaven gaire amb els veïns de l'escala. Els dos fills més grans han passat a estar sota tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència fins que no s'esclareixin els fets. Està previst sotmetre els pares a un examen psicològic.

L'avís l'hauria donat la propietària de l'habitatge, que tenia problemes amb el cobrament del lloguer, i quan s'ha dirigit al domicili ha detectat una actitud estranya en els pares, d'origen nord-americà, ja que no volien obrir la porta. La dona ha sentit crits i sorolls a l'interior de l'habitatge, però han sigut els agents els que han trobat el cos del nen en una habitació.

Els veïns no s'han assabentat del succés fins que s'han adonat de l'enrenou originat per la policia, les ambulàncies i els periodistes. El Jordi, treballador d'un centre de fisioteràpia a tocar del pis, ha assegurat que no s'ha adonat de res fins que "a dos quarts de dues del migdia ha arribat l'ambulància". La Mònica, una treballadora d'un centre d'informàtica pròxima als fets, ha precisat també que fins que no ha vist moviment per la zona no s'ha assabentat "de res".

Cesc Batlle, un veí de la finca que viu al primer pis, s'ha mostrat "molt sorprès" pels fets i ha destacat que es tractava d'una família "molt normal" i que algun cop havia parlat amb el pare del nen en anglès. Segons aquest veí, la parella feia entre un any i mig i dos que es van instal·lar a l'edifici. Els veïns del bloc havien comentat entre ells que des del mes de setembre la família nord-americana "sortia molt menys al carrer" i els veien amb molta menys freqüència.

Els fets s'han produït després de tres quarts d'una del migdia. El cadàver del menor ha sigut traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona cap a les set de la tarda, i serà l'autòpsia la que determinarà la causa exacta de la mort.

stats