Fauna
Societat 25/05/2021

Una família de senglars sorprèn els barcelonins al mig de la Diagonal

La Guàrdia Urbana captura una mare i tres cries que passejaven pel centre de la ciutat

1 min

Els conductors i els vianants que a primera hora de matí circulaven per la cèntrica confluència de l’avinguda Diagonal amb el carrer de Balmes de Barcelona no s'ho podien creure. Una mare porc senglar i tres cries creuaven la via alienes a la sorpresa. Malgrat que la presència de senglars no és un fet estrany als carrers barcelonins, ja que sovint fan incursions sobretot a la part alta per buscar aliments, sí que ho és que s'acostin a vies tan cèntriques i transitades. La família senglar s'ha passejat tranquil·lament per altres carrers pròxims, com s'aprecia al compte d'Instagram de therainbowtraveller i altres usuaris de les xarxes socials que han compartit l'experiència.

Poc abans de les set del matí, la Guàrdia Urbana ha rebut l'avís dels quatre animalons campant pel centre i els agents han començat una cerca activa per aquesta part de la ciutat. Quan els han trobat, han fet servir un rifle anestèsic per capturar la mare, sense fer-li mal i perquè no es resistís quan els agents han agafat les tres cries. Els veterinaris del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB s'han fet càrrec de la família.

La presència dels senglars és cada cop més freqüent en zones urbanes i ocasiona cada cop més problemes: els veïns d'urbanitzacions i barris pròxims a boscos i muntanyes es queixen de les destrosses que provoquen aquests animals, i els pagesos reclamen l'organització de batudes per caçar-los perquè, com que no tenen cap depredador natural, hi ha un excés d'exemplars i fan malbé els camps conreats i ocasionen pèrdues econòmiques al sector.

Què cal fer en cas de topar-se amb senglars?
  • No us hi apropeu Malgrat que puguin dona una imatge de dòcils per la proximitat amb els porcs, els senglars són animals salvatges i, per tant, és millor evitar-ne les interaccions. En cas de topar-se de cara amb un especímen es recomana no apropar-s'hi perquè al sentir-se amenaçat es pot tornar violent i fer mal per la seva gran força. Per tal d'allunyar-los, és bo fer soroll i gesticular
  • No els alimenteu Tampoc és aconsellable donar-los de menjar
  • Conducció amb precaució Si aneu en vehicle, reduïu la marxa i conduïu amb precaució
stats