Societat 10/04/2019

Troben 76 cries de tortuga protegida en un equipatge a l'aeroport de Barcelona

El zoo es farà càrrec dels exemplars fins que la Fiscalia de Medi Ambient no decideixi el seu futur

Ara
1 min
La Guàrdia Civil ha trobat 76 cries d'una espècie protegida de tortugues en diferents equipatges.

BarcelonaAgents de la Guàrdia Civil van trobar divendres passat 76 cries de tortugues terrestres vives, d'entre un i dos anys d'edat i de l'espècie protegida ‘Aldabrachelys gigantea’, a l'equipatge d'un passatger de nacionalitat italiana. Segons un comunicat emès pel cos policial, l'escorcoll de les maletes a la duana de la terminal T1 de l'aeroport Josep Tarradellas-El Prat (Barcelona) va revelar que l'home havia transportat des de les illes Seychelles (Àfrica oriental) les cries de rèptil i que havia aconseguit amagar-les fins a Doha (Qatar), on va fer escala abans d'arribar a Barcelona.

La Guàrdia Civil ha alertat que aquesta és la "intervenció més gran" de tortugues d'aquesta espècie protegida "que s'ha fet mai a Espanya". La delegació a Barcelona del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) es va fer càrrec dels rèptils i de la instrucció de diligències per un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics.

Exemplars de tortugues ‘Aldabrachelys gigantea’ en un equipatge, a l'aeroport de Barcelona.

El Seprona ha enviat les cries cautelarment al zoològic de Barcelona, per tal que el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya se'n faci càrrec, fins que la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona no decideixi el futur del prop de centenar d'exemplars localitzats.

Aquesta espècie de tortuga es considera una de les més grans del món: poden arribar a pesar 250 quilograms i viure fins als 165 anys. Considerada una espècie vulnerable, l''Aldabrachelys gigantea' està protegida per la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES).

stats