Societat 12/01/2017

Troben gairebé un milió de paquets de tabac de contraban amagats en contenidors de mercaderies

L'Agència Tributaria calcula que es podrien haver venut per més de 3,7 milions d'euros

Ara
1 min
Un dels contenidors de mercaderies amb el tabac amagat

BarcelonaL'Agència Tributaria i la Guàrdia Civil han intervingut 950.000 paquets de tabac de contraban provinents de l'Àsia que estaven amagats en dos contenidors de mercaderies en un polígon del Prat de Llobregat i el port de Barcelona. Calculen que s'haurien pogut vendre al mercat per més de 3,7 milions d'euros.

Els paquets de tabac eren de les marques asiàtiques 'Deluxe' i 'Manchester', que no es venen legalment a l'Estat. Els contrabandistes haurien suplantat la identitat de les dues indústries asiàtiques exportadores i de l'importador, sense el consentiment dels propietaris, per introduir el tabac sense que els descobrissin.

Una de les partides es va trobar en un contenidor de mercaderies provinent del Vietnam, que, segons la documentació, transportava mobles. Quan els agents van inspeccionar la càrrega del vehicle, van descobrir 450.000 paquets de tabac en caixes de cartró.

L'altre el van trobar en un contenidor del port de Barcelona. Segons la documentació transportava caixes d'eines de plàstic, però en realitat es tractava de mig milió de paquets de tabac. Els agents van arrestar una persona que continua investigada en el cas.

stats