Publicitat
Publicitat

Els casos de tuberculosi associada al VIH es disparen un 40% a Europa des del 2011

L'OMS alerta que les taxes altes de tuberculosi resistent a medicaments amenacen l'objectiu d'erradicar-la del tot el 2030

Els casos de persones infectades alhora de tuberculosi i el VIH van augmentar un 40% a Europa entre 2011 i 2015, segons un informe difós aquest dilluns per l'Oficina Regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La combinació mortal d'ambdues malalties ha escalat del 5,5 al 9% en aquest període, segons l'estudi en el qual també ha participat el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i que comprèn 53 països que sumen quasi 900 milions d'habitants.

Dels 27.000 nous casos estimats de coinfecció el 2015, només uns dos terços van ser diagnosticats i prop de 5.800 van iniciar un tractament amb antiretrovirals, amb un èxit del 40%. Els infectats amb els dos mals tenen set vegades més risc que el tractament no prosperi i tres vegades més possibilitats de morir que els que només pateixen tuberculosi, ressalta l'estudi recollit per l'agència Efe.

Als països de la UE i l'Espai Econòmic Europeu (EEE) –que inclou també Islàndia, Noruega i Liechtenstein– els casos de coinfecció es van reduir del 6 al 4,6% en aquest lustre, encara que només 19 dels 28 països van aportar dades vàlides per al 2015.

L'oficina europea de l'OMS i l'ECDC –organismes amb seus a Copenhaguen i a Estocolm, respectivament– van assenyalar en el seu informe que els nous casos de tuberculosi i morts per aquesta malaltia van declinar un 4,3 i un 8,5% anual, respectivament, entre 2011 i 2015.

"L'esclat de coinfeccions i les taxes altes de tuberculosi resistent a medicaments amenacen seriosament els avenços per acabar amb la tuberculosi, objectiu que líders europeus i mundials s'han compromès a aconseguir de cara al 2030", ha assenyalat en un comunicat Zsuzsanna Jakab, directora de l'OMS per a Europa.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de